AWS lansirao novi alat za optimizaciju EC2 resursa

Novina se zove EC2 Resource Optimization Recommendations, i služi onome što joj samo ime kaže — da omogući pristup preporukama za optimizaciju resursa u AWS Cost Explorer-u.

Amazanov set veb servisa (AWS) lansirao je novi alat za optimizaciju EC2 (Elastic Compute Cloud) resursa, prenosi TechCrunch. Novina se zove EC2 Resource Optimization Recommendations i služi onome što joj samo ime kaže — da omogući pristup preporukama za optimizaciju resursa u AWS Cost Explorer-u.

Kako navodi i sam izvor, ne radi se ni o čemu revolucionarnom, ali štedi novac. Novi alat bi trebalo da daje personalizovane preporuke neaktivnih i nedovoljno korišćenih instanci na bazi uvida u istoriju korišćenja EC2, CloudWatch metrike i postojećih rezervacija.

Onog trenutka kada nađe instancu koja beleži iskorišćenje procesora manje od jedan odsto, ovaj alat predlaže njegovo gašenje. A ukoliko uoči nedovoljno korišćenje, predlaže tri veličine na koje može da se prebaci iskorišćenje tako da se bolje uklopi u postojeće šablone.

Preporuke za optimizaciju resursa dostupne su svim AWS korisnicima, s tim da su trenutno primenjive na standardne EC2 instance, ali ne i na one bazirane na GPU-u.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Sanja Vatić

Unesite termine za pretragu