AWS lansirao novi alat za optimizaciju EC2 resursa

Novina se zove EC2 Resource Optimization Recommendations, i služi onome što joj samo ime kaže — da omogući pristup preporukama za optimizaciju resursa u AWS Cost Explorer-u.

Amazanov set veb servisa (AWS) lansirao je novi alat za optimizaciju EC2 (Elastic Compute Cloud) resursa, prenosi TechCrunch. Novina se zove EC2 Resource Optimization Recommendations i služi onome što joj samo ime kaže — da omogući pristup preporukama za optimizaciju resursa u AWS Cost Explorer-u.

Kako navodi i sam izvor, ne radi se ni o čemu revolucionarnom, ali štedi novac. Novi alat bi trebalo da daje personalizovane preporuke neaktivnih i nedovoljno korišćenih instanci na bazi uvida u istoriju korišćenja EC2, CloudWatch metrike i postojećih rezervacija.

Onog trenutka kada nađe instancu koja beleži iskorišćenje procesora manje od jedan odsto, ovaj alat predlaže njegovo gašenje. A ukoliko uoči nedovoljno korišćenje, predlaže tri veličine na koje može da se prebaci iskorišćenje tako da se bolje uklopi u postojeće šablone.

Preporuke za optimizaciju resursa dostupne su svim AWS korisnicima, s tim da su trenutno primenjive na standardne EC2 instance, ali ne i na one bazirane na GPU-u.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Sanja Vatić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu