AWS Amplify i AI/ML servisi dostupni na AWS platformi — meetup u Startit Centru Novi Sad

AWS User Group meetup će biti održan u utorak, 12. novembra, od 18 časova.

U Startit Centru Novi Sad 12. novembra od 18 do 20 časova će biti održano novo okupljanje AWS User Group Novi Sad zajednice. Meetup je namenjen svima koji žele da se bolje upoznaju sa preporučenim pristupima u korišćenju resursa dostupnih na AWS platformi i na njemu ćemo se pozabaviti dvema temama.

Prvo će Darko Mesaroš iz AWS pokazati kako se koristi AWS Amplify. Potom, sve posetioce očekuje svojevrsna premijera — Siniša Mikašinović (AWS) predstavlja AI/ML servise dostupne na AWS platformi.

Predavanja

Eksplozija zahteva za adekvatnom autorizacijom, notifikacijama, pristupom podacima, oflajn uređajima, dostupnosti aplikacije, mogućnošću skaliranja, ali i sve manjih i manjih budžeta, obrnuto je srazmerna komplikovanosti dizajniranja, implementacije i održavanja API-ja za mobilne aplikacije. Tokom ovog predavanja učesnici će imati priliku da vide da ne moraju biti API guru da bis podigli GraphQL API, i kako da na pravi način, uz minimalno kodiranje, postave arhitekturu. Sa predavanja će otići sa razumevanjem kako da ubrzaju razvoj web i mobilnih aplikacija koristeći pojednostavljene back-end servise dostupne u cloud-u.

Tema Sinišinog dela biće „Pokaži i ispričaj: AI/ML na AWS”. Na ovom hands-on predavanju učesnici će moći da vide kako Siniša koristi CloudFormation da podigne Media Analysis stack za Comprehend i Rekognition, odnosno AWS Amplify aplikaciju za audio transkripciju u realnom vremenu. Govoriće još i o Polly-u, Transcribe-u i Translate-u, kao i o SageMaker-u.

Prijava

AWS meetup će biti održan u utorak, 12. novembra, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, ali je prijava neophodna putem ovog linka.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Jelena Voćkić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu