Aviation Blockchain Challenge — otvoren konkurs za razvoj blockchain inovacija u avio industriji

Rok za slanje inovativnih blockchain rešenja i ideja je 31. avgust.

Tanja Marin - 7. Avgust, 2018.

Lufthansa i SAP su udružili snage i pokrenuli globalni konkurs Aviation Blockchain Challenge, sa idejom da privuku najtalentovanije Blockchain preduzetnike i obezbede im okruženje za kreiranje i isprobavanje novih poslovnih modela avio industrije.

Ove kompanije pozivaju zainteresovane startape, timove i pojedince da svojim inovativnim idejama primenom blockchain tehnologije promene avio industriju.

Kombinacija inovativnog ekosistema i industrijske stručnosti koje ima Lufthansa i SAP Blockchain tehnologije i mentorstva omogućiće kandidatima da razviju svoje idejno rešenje koje će kasnije predstaviti donosiocima odluka avio industrije.

Kategorije

Na globalnom konkursu Aviation Blockchain Challenge zainteresovani kandidati imaju priliku da predlože inovativne ideje u jednoj od ove tri kategorije:

Takmičenje

Prva faza ovog takmičenja podrazumeva da slanje opisa Blockchain rešenja kandidata i prikaz njegove vrednosti, bez obzira na to u kojoj fazi razvoja je ideja. Oni projekti koji prođu selekciju eksperata kompanija SAP i Lufthansa prelaze u sledeću fazu — fazu mentorstva. Kako joj naziv govori, u ovoj fazi timovi će dobiti konsultantsku uslugu eksperata koji su fokusirani na to da ideju podignu na sledeći nivo razvoja. Završna aktivnost podrazumeva predstavljanje rešenja na konferenciji Lufthansa Innovation Forum pred članovima Lufthansa Grupe i SAP menadžmentom.

Više informacija o takmičenju i uslovima zainteresovani mogu pronaći na sajtu Aviation Blockchain Challenge-a.

Prijave

Inovatori, talentovani blockchain developeri ili oni koji imaju zanimljivu ideju, svoje predloge mogu poslati ovde do 31. avgusta.

Rubrika blockchain je pod pokroviteljstvom Gamecreditsa