Novosadski startap Author Insights, koji je pokrenuo osnivač poznatog magazina Njuz.net, prihvatio je ponudu za investiciju takođe poznatog akceleratora iz Sofije, Elevena. U pitanju je početni “paket” akceleratora gde je prva investicija u iznosu od 25.000€.

Ovaj startap smo nedavno ekskluzivno prikazali, a u pitanju je web analytics servis koji ima za cilj da reši problem valorizacije tekstova u onlajn medijima, jer pomoću njega izdavači mogu da na osnovu učinka sadržaja na sajtu i društvenim mrežama rangiraju autore i  vrednuju njihov rad.

Srbija je druga po redu zemlja u čije startape idu investicije bugarskog fonda, koji ovim ulaganjem nastavlja sa dosadašnjim trendom partnerstva sa srpskim timovima.

Kako je Dejan ekskluzivno izjavio za Startit, novčani deo im je manje bitan od drugih pogodnosti koje učešće u Elevenu donosi.

преузимање (1)Novčani deo paketa, iako nije zanemarljiv, generalno je manje bitan od ostalih pogodnosti u Elevenu. Timovi koji su članovi dobijaju usluge i proizvode renomiranih kompanija poput Amazon, IBM, Microsoft, Google i drugih u vrednosti do 500K evra na godišnjem nivou.

Najvažnija stavka u tom partnerstvu je ipak ta mreža kontakata i cela jedna mašinerija koja vam postaje saveznik i želi vaš uspeh koliko i vi. To je od presudne važnosti, to okruženje koje su izgradili. I činjenica da smo sada deo toga daje nam mnogo veće šanse da iskoristimo ovaj ogroman rast tržišta kojem se obraćamo.