Attic42 pokreće prvu generaciju inkubatora za Web3 startape u regionu

Program Inkubacije kroz dve faze pomaže u razvoju ideje od samog početka sve do pravljenja MVP-ja.

Stefan Alidini
17/08/2023

Attic42, web3 venture builder i inovacioni hub, nastao iz rada MVP Workshopa, pionira web3 razvoja kod nas, pokreće Web3 Inkubator i otvara prijave za zainteresovane preduzetnike.

Inkubator, kao program Attic42 ekosistema, sa svoje dve faze spaja kolaboraciju, ideaciju, i generisanje novih ideja u okviru zajednice i kreiranje prilika za investiranje i skaliranje web3 biznisa. Pored toga, A42 radi i na edukaciji i mentorisanju osnivača, formiranju i mentorisanju web3 timova i kreiranju proof-of-concept proizvoda.

Trenutno su aktivne faza ideacije i faza inkubacije, sa ciljem da pomognu u pronalaženju biznis ideja, povezivanju preduzetnika koji dele vrednosti i žele da rade zajedno kao suosnivači, validaciji biznis modela i korisničkih potreba, pripremi za razvoj prozvoda i razgovorima o investicijama.

Kako se navodi, ovaj program predstavlja uvod u narednu generaciju akceleratora koja je planirana za 2024. godinu, gde će najbolje ideje dobiti investiciju za dalji razvoj, lansiranje proizvoda i postizanje trakcije.

A42 Ideacija

Faza ideacije za cilj ima da omogući generisanje novih ideja, kao i ostvarivanje saradnje i pojačavanje kreativnosti u atmosferi i saradnji koje se viđaju na hakatonima. 

Tokom 2 nedelje, 50 odabranih osnivača će učestvovati u programu i raditi na ostvarivanju međusobnih veza, kolaboraciji i razmeni ideja, kao i na potencijalnom spajanju sa drugim preduzetnicima kao budućih co-foundera.

Učesnici programa radiće na identifikovanju problema koje rešavaju, kao i na mogućim rešenjima, a neki od njih imaće priliku da nakon faze ideacije pređu u fazu inkubacije.

A42 Inkubator

Faza inkubacije fokusirana je na razvoj MVP-a, validacije ideje i pripremu za uzimanje investicije, i namenjena je onima koji su spremni da svoju ideju pretvore u stvarnost. 

Tokom 5 nedelja, 20 timova dobiće alate, resurse, pristup zajednici, i mentorsku pomoć da validiraju ideje, definišu biznis model, i odrede svoj MVP. 

Faza inkubacije timovima će omogućiti da svoje ideje prezentuju pred Attic42 investicionim odborom, koji se sastoji od Attic42 partnera i eksternih investitora. Timovi koji budu odabrani preći će u Program Akceleracije i u naredna 3-4 meseca raditi na tome da MVP izbace na tržište.

Kandidati za ovaj program treba da poznaju web3 tehnologije i imaju iskustva u pravljenju decentralizovanih proizvoda, kao i ideju ili posvećnost da sa nekim drugim prave rešenje. Pored toga, idealni kandidati treba da pokazuju ambiciju, imaju nezavistan i preduzetnički duh, posvećenost i sposobnost da isporuče rešenja.

Faza ideacije počinje 23. oktobra i traje dve nedelje, do 5. novembra, dok faza inkubacije počinje 13. novembra i traje narednih 6 nedelja – do 22. decembra.

Prijave su otvorene do 30. septembra.

Forma za prijavljivanje, rokovi i druge informacije o programima nalaze se na zvaničnoj stranici.

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

četvrtak, 17. Avgust, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije