Artificial Intelligence BattleGround — studentsko takmičenje u programiranju u oblasti veštačke inteligencije

Takmičenje će biti održano 7. i 8. decembra, a rok za prijavu je 30. novembar.

Tanja Marin - 7. Novembar, 2018.

Udruženje studenata tehnike Evrope (BEST) ovog decembra organizuje po prvi put takmičenje u programiranju koje se bavi veštačkom inteligencijom — Artificial Intelligence BattleGround. Takmičenje je organizovano sa ciljem da studenti unaprede i pokažu znanje iz oblasti veštačke inteligencije.

Artificial Intelligence BattleGround je timsko takmičenje namenjeno svim studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Srbije, na kojem će učestvovati 12 timova sa po tri ili četiri člana, a mogu se prijaviti i pojedinci koji će kasnije biti okupljeni u timove.

Program takmičenja

Timovi će imati 20 sati da kreiraju svog inteligentnog agenta u zadatoj video igri. Nakon isteka vremena predviđenog za programiranje, timovi će biti podeljeni po grupama gde će prvo odmeriti snage sa svakim timom iz svoje grupe, da bi se kasnije četiri najbolja tima iz svake grupe borile za prvo mesto. Tri prvoplasirane ekipe očekuju i novčane nagrade u vrednosti od 100.000, 50.000 i 25.000 dinara.

Prijava

Artificial Intelligence BattleGround će biti održano 7. i 8. decembra u beogradskom Naučno-tehnološkom parku. Svi zainteresovani timovi i pojedinci se za takmičenje mogu prijaviti do 30. novembra popunom ove prijave.