Arquillian testovi — Java meetup u beogradskom Startit Centru

Meetup će biti održan sredu, 17. oktobra, u 19 časova.

Ana Petrović - 10. Oktobar, 2018.

U beogradskom Startit Centru u sredu, 17. okobra, se nastavlja serijal meetupa na temu programskog jezika Java. Predavanje o testovima u Arquillianu održaće softverski inženjer Aleks Soto.

Dosta pomaka je napravljeno u Java EE svetu od objavljivanja njegovog osmog izdanja do prelaska na Eclipse Foundation i nedavnog rebrendiranja u Jakarta EE. U isto vreme na EE sceni se pojavio Eclipse MicroProfile sa primarnim ciljem da unapredi specifikacije u vezi sa infrastrukturom mikroservisa.

Uz sve ove ubrzane promene, šta se dešava sa Arquillianom, alatu za testiranje Java EE aplikacija.

Na ovom predavanju istražićemo nov Arquillian Constellation, koji je itekako vredan pomena i to kako su uobičajni Arquillian testovi uprošćeni, kao i kako je arhitektura mikroservisa uticala na to što je Arquillian ponudio integracije mnogojezičnih testova istrajnosti, testiranje ugovora ili testiranje razvoja za Docker, Kubernetes i Openshift.

Posetioci će imati priliku da saznaju i da Arquillian nije samo za Java EE.

Predavač

Aleks Soto je softverski inženjer u Red Hatu, strastven je po pitanju Java sveta, softverske automatizacije i veruje u model softvera otvorenog koda.

Aleks je stvaralac NoSQLUnit projekta, član JSR374 (Java API za JSON procesiranje) ekspertne grupe, koautor knjige Testing Java Microservices, a dao je doprinos i nekim projektima otvorenog koda. Java Champion od 2017. i internacionalni govornik, pričao je o novim tehnikama testiranja za mikroservise i kontinuiranoj isporuci u 21. veku.

Prijave

Događaj se održava u sredu, 17. oktobra, u 19 časova u Startit Centru Beograd, (Savska 5). Učešće na događaju je besplatno, ali su prijave obavezne putem sledeće forme.