Londonski startap Archtor lansirao je Kickstarter kampanju kako bi predstavili svetu svoju “reaktivnu tastaturu koja menja način na koji igramo igrice”. Razlog zbog koga su nam ovaj startap i kampanja interesantni jeste to što je deo ekipe i naš Miodrag Vidaković, trenutno student doktorskih studija na City University u Londonu, a prethodno student novosadskog FTN-a.

Ekipa navodi u saopštenju da istraživanja koja trenutno obavljaju na tastaturi Protean pokazuju da je novim gejmerima bitno da smanje krivu učenja, dok je uhodanim igračima bitno da poseduju brzinu reakcije na dinamiku igre.

Uz Protean gejmeri će imati punu kontrolu nad interakcijom sa svojom tastaturom. Ovo, ipak, prevazilazi igre; uz podršku Axonna, Protean će raditi sa bilo kojim softverom, uključujući i sve PC korisnike.

Dizajnirali smo Protean sa namerom da bude poslednja i jedina tastatura koja će vam ikada trebati.

protean-2

Kako kažu, Archtor je razvijao tastaturu u poslednje dve godine, a među glavnim karakteristikama koje njihovu tastaturu čine jedinstvenom u svetu jeste “potpuna prilagodljivost tastature koja radi sa svim softverima”, “LCD ekrani u svakom tasteru koji mogu da pokažu koju god ikonicu želite” uz otvoreni API, kao i integrisani procesori i fleš memorija.

Kako na tržištu ne postoji proizvođač koji nudi mehaničku promenu tastera, Archtor se oslanja na “vodeće proizvođačima tastera” kako bi kreirali sopstveni mehanizam koji će prenositi funkcije sa tastera na taster bez zakašnjenja.

Prema stranici Kickstarter kampanje vidimo da je timu potrebno 150.000 funti kako bi završili testiranje proizvoda i otpočeli široku proizvodnju. Raspon donacija se kreće od 29 do 999 funti, a shodno tome su postavljene i nagrade za pledžere. Od nalepnica do pet tastatura sa dodacima za ceo gejmerski tim.

Podržite!

Archtor ekipu i Miodraga možete podržati u narednih četrdeset i dva dana — ovde!