Apple sada prodaje više satova od celokupne industrije satova Švajcarske

Iako je udeo na tržištu pametnih satova Apple-a manji (i dalje je veći od 50 odsto), to ne utiče na prodaju, naprotiv prodaju više aparata nego ikada.

Najprodavaniji pametni sat u protekloj godini, Apple Watch, svojom zaradom nije samo premašio direktnu konkurenciju, već i kompletnu industriju čuvenih švajcarskih satova. U 2019. godini Apple je prodao nešto manje od 31 miliona satova, dok je svi švajcarski proizvođači zajedno prodali 21 milion satova. 

Apple je skokom u prodaji od 36 odsto na godišnjem nivou (22.5 miliona u 2018) uspeo da preskoči najčuvenije proizvođače analognih satova, koji su u protekloj godini zabeležili značajan pad prodaje od 13 odsto (24.2 miliona u 2018). 

Kako navode analitičari, jedan od razloga zbog kojeg je došlo do ovakvog obrta je to što popularnost pametnih satova, naročito kod mlađe populacije, raste, dok proizvođači analognih satova ne uspevaju da svojim proizvodima privuku kupce koje žele višenamenski digitalni uređaj. 

Apple Watch godinama unazad zauzima lidersku poziciju među proizvođačima pametnih satova, s tim da su značajan rast u prodaji u prethodnom periodu zabeležili Samsung i Fitbit. Iako je udeo na tržištu pametnih satova Apple-a manji (i dalje je veći od 50 odsto), to ne utiče na prodaju, naprotiv prodaju više aparata nego ikada. Samo jedan od faktora koji su uticali na to je činjenica da je celokupna prodaja pametnih satova samo u 2018. godini porasla za 56 odsto. 

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tanja Marin

Unesite termine za pretragu