Amerika odvojila dva biliona za pomoć otpuštenim radnicima i podsticaj privrede

Rano jutros, Senat Sjedinjenih Američkih Dražava i Bela kuća su sklopili dogovor o ekonomskim podsticajima u iznosu od dva biliona dolara (2.000.000.000.000$), kako bi se izborili sa nadolazećom recesijom.

Jutros oko 6 sati prema srednjoevropskoj časovnoj zoni, posle višednevnih pregovora liberala i konzervativaca, zvaničnici Bele kuće i Senata potvrdili su sporazum o novim ekonomskim merama Sjedinjenih Američkih Država kojim će američka privreda dobiti finansijsku injekciju od dva biliona dolara. 

Kako navodi Business Insider, reč je o najvećoj investiciji u istoriji SAD-a, novcu koji će biti raspodeljen na lokalu, manjim i većim biznisima, nezaposlenima, bolnicama i radnicima u zdravstvu koji su na udarnoj liniji. 

U okviru sporazuma dogovoren je i podsticaj za radnike koji su izgubili posao zbog epidemije i za one koji u ovom trenutku odsustvuju sa svojih radnih pozicija.

Prema izvorima CNN-a, za pojedince i porodice izdvojeno je 250 milijardi dolara, 350 milijardi za zajam za mala preduzeća, 250 milijardi za pogodnosti osiguranja nezaposlenih i 500 milijardi za firme koje su najviše pogođene. Mere se nalaze u okviru četvoromesečnog paketa predviđenog da ciljne ekonomske grupe mogu da plate račune, a ujedno i da zadrže radno mesto i neometano nastave da rade posle epidemije. Cilj je i da mnogobrojne kompanije ostanu u životu.

Kompletan dogovor biće poznat u toku dana, a Senat nastavlja zasedanje u popodnevnim časovima.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu