Skup kvalifikovanih radnika iz kojih američke tehnološke kompanije zapošljavaju nije dovoljno raznolik. Amazon, kompanija u kojoj Afroamerikanci čine svega 7% radne snage, pokušava to da promeni novim devetomesečnim programom koji nudi u partnerstvu sa Lambda školom, onlajn programom tehničkog obrazovanja, koja navodi da je ovo prvi put da će Amazon angažovati inženjere bez diploma, kako prenosi Protocol.

Kao alternativu naplati školarine unapred, studenti Lambde mogu da odluče da sklope poseban sporazum sa školom. Prema sporazumu studenti neće biti u obavezi da plaćaju školarinu Lambdi dok ne počnu da zarađuju više od 50.000 dolara godišnje. U tom trenutku počeće da vraćaju Lambdi 17% svoje plate tokom 24 meseca, a maksimalno 30.000 dolara. Amazon će u osnovi tretirati diplomce kursa Lambda škole isto kao i one sa četvorogodišnjom diplomom iz IT tehnologija. 

Ali iako je raznolikost zaposlenih deo razloga koji stoji iza Amazon-ovog partnerstva sa Lambdom, iz ove škole navode da to nije jedini razlog. Amazon-u je potreban veliki broj softverskih inženjera i koristilo bi mu kovanje novih, posebno prilagođenih njegovim potrebama. Nastavni plan i program za Lambdinu školu prilagođen je Amazonovom internom treningu, što znači da će diplomci imati tačno određena znanja koja su potrebna Amazon-u.

Dok su u Americi problemi koji se vide u javnosti pre svega vezani za društvenu jednakost, ono što je problem širom sveta, pa i kod nas, je manjak kvalifikovanog kadra. Interesantno je videti kako neke od mnogih prekvalifikantskih škola bivaju priznate kao zamena za ograničen broj fakultetski obrazovanih kadrova.