Ako ste student zainteresovan za inovacije, Inovacioni fond nudi priliku za učenje prezentovanja

Akademci će moći da nauče kako da budu usmereni na investiciono odlučivanje i predstave buduće poslovne ideje investitorima.

Fond za inovacionu delatnost pozvao je studente završnih i master studija da se prijave do 21. oktobra putem sajta Fonda, ukoliko žele da steknu uvid u to kako izgleda završni proces izbora inovativnih projekata.

Akademci će dobiti priliku da se upoznaju sa radom Fonda i prisustvuju prezentacijama projekata koji su uvršteni u uži izbor, kao i da slušaju diskusije članova nezavisne Ekspertske komisije Fonda koja donosi konačnu odluku o finansiranju nekog projekta. 

Na taj način Fond je želeo da omogući mladima koji imaju ideje za inovativne projekte da steknu znanje o tome kako ulagači odlučuju pri izboru projekata. Takođe, moći će da nauče kako da u budućoj karijeri budu usmereni na investiciono odlučivanje, ali i na predstavljanje svojih budućih poslovnih ideja investitorima, kaže za Startit Dnevnik menadžer projekta u Fondu za inovacije, Vladimir Vojvodić.

„Cilj je da razumeju kako ostvareni i međunarodno priznati investicioni profesionalci pristupaju analizi jednog poslovnog poduhvata, da razumeju koncepte rentabilnosti, tržišnih i tehničkih rizika, izgradnje poslovnog modela i razvoja novih proizvoda i usluga. Takođe, važno je da iskuse dinamiku u razmeni ideja između investitora i preduzeća koja izlažu i brane svoje poslovne planove. Ovo uključuje tržišnu logiku i zrelost razrade ideje (razgovore sa potencijalnim kupcima/korisnicima, test korisnike, demonstracije…), veštine prezentacije, jasnoću i sistematičnost izlaganja i sposobnost stvaranja kvalitetne investicione celine.”

Nakon što Fond odobri prijave zainteresovanih studenata, akademcima će biti omogućeno da prisustvuju poludnevnim prezentacijama o tome kako funkcioniše Fond za inovacionu delatnost.

Za sredinu novembra su planirani intenzivni sastanci tokom 5 do 10 radnih dana, na kojima će studenti moći da prate prezentacije projekata (pitch), sastanke i diskusije komisije koja će odlučivati o kvalitetu projekata koji su ranije poslati na konkurse Fonda.

U skladu sa trenutnom situacijom i vanrednim merama na snazi zbog epidemije korona virusa, prezentacije i sastanci  mogu biti održani putem online aplikacije, a radni jezik biće engleski. 

Studenti koji žele da se prijave potrebno je da:

  • Pokažu visoku motivisanost za sticanje znanja i praktičnog iskustva;
  • Budu studenti poslednje godine osnovnih akademskih studija, student ili doktorskih studija;
  • Imaju prosek ocena 8.0 ili više (na programu koji trenutno pohađa, odnosno na prethodnom nivou studiranja za studente prve godine master ili doktorskih studija);
  • Imaju odlično znanje engleskog jezika.

Detalji o prijavi se nalaze na sajtu Fonda, a kako Vojvodić napominje, cilj je da ovaj „pilot poduhvat dodatno ohrabri mlađi kadar da razmišlja na ovaj način i da uspostavi sistem učenja kroz iskustvo u okviru koga će se kvalitet ovih ideja i poslovnih planova ubrzano unapređivati”.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu