Ako ste student zainteresovan za inovacije, Inovacioni fond nudi priliku za učenje prezentovanja

Akademci će moći da nauče kako da budu usmereni na investiciono odlučivanje i predstave buduće poslovne ideje investitorima.

Fond za inovacionu delatnost pozvao je studente završnih i master studija da se prijave do 21. oktobra putem sajta Fonda, ukoliko žele da steknu uvid u to kako izgleda završni proces izbora inovativnih projekata.

Akademci će dobiti priliku da se upoznaju sa radom Fonda i prisustvuju prezentacijama projekata koji su uvršteni u uži izbor, kao i da slušaju diskusije članova nezavisne Ekspertske komisije Fonda koja donosi konačnu odluku o finansiranju nekog projekta. 

Na taj način Fond je želeo da omogući mladima koji imaju ideje za inovativne projekte da steknu znanje o tome kako ulagači odlučuju pri izboru projekata. Takođe, moći će da nauče kako da u budućoj karijeri budu usmereni na investiciono odlučivanje, ali i na predstavljanje svojih budućih poslovnih ideja investitorima, kaže za Startit Dnevnik menadžer projekta u Fondu za inovacije, Vladimir Vojvodić.

„Cilj je da razumeju kako ostvareni i međunarodno priznati investicioni profesionalci pristupaju analizi jednog poslovnog poduhvata, da razumeju koncepte rentabilnosti, tržišnih i tehničkih rizika, izgradnje poslovnog modela i razvoja novih proizvoda i usluga. Takođe, važno je da iskuse dinamiku u razmeni ideja između investitora i preduzeća koja izlažu i brane svoje poslovne planove. Ovo uključuje tržišnu logiku i zrelost razrade ideje (razgovore sa potencijalnim kupcima/korisnicima, test korisnike, demonstracije…), veštine prezentacije, jasnoću i sistematičnost izlaganja i sposobnost stvaranja kvalitetne investicione celine.”

Nakon što Fond odobri prijave zainteresovanih studenata, akademcima će biti omogućeno da prisustvuju poludnevnim prezentacijama o tome kako funkcioniše Fond za inovacionu delatnost.

Za sredinu novembra su planirani intenzivni sastanci tokom 5 do 10 radnih dana, na kojima će studenti moći da prate prezentacije projekata (pitch), sastanke i diskusije komisije koja će odlučivati o kvalitetu projekata koji su ranije poslati na konkurse Fonda.

U skladu sa trenutnom situacijom i vanrednim merama na snazi zbog epidemije korona virusa, prezentacije i sastanci  mogu biti održani putem online aplikacije, a radni jezik biće engleski. 

Studenti koji žele da se prijave potrebno je da:

  • Pokažu visoku motivisanost za sticanje znanja i praktičnog iskustva;
  • Budu studenti poslednje godine osnovnih akademskih studija, student ili doktorskih studija;
  • Imaju prosek ocena 8.0 ili više (na programu koji trenutno pohađa, odnosno na prethodnom nivou studiranja za studente prve godine master ili doktorskih studija);
  • Imaju odlično znanje engleskog jezika.

Detalji o prijavi se nalaze na sajtu Fonda, a kako Vojvodić napominje, cilj je da ovaj „pilot poduhvat dodatno ohrabri mlađi kadar da razmišlja na ovaj način i da uspostavi sistem učenja kroz iskustvo u okviru koga će se kvalitet ovih ideja i poslovnih planova ubrzano unapređivati”.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu