Agile Humans Lean Coffee meetup u beogradskom Startit Centru

Događaj će biti održan 6. februara u 18:30 časova u beogradskom Startit Centru.

Još jedno okupljanje Agile Humans zajednice biće održano u četvrtak, 6. februara, u Startit Centru Beograd sa početkom od 18:30 časova.

Kako je dogovoreno tokom prošlog meetup-a, učesnici će razgovarati na teme koje sami predlože, pa će i ovaj meetup biti održan u interaktivnom open space formatu.

Ovaj događaj će biti poseban po tome što će učesnici osim tema moći da predlože i igre koje su im zanimljive.

Open Space Technology

Open Space je jedan od najmoćnijih formata za otvorenu saradnju kako bi se došlo do odgovora za kojima ljudi tragaju. Ne postoje zacrtane teme za koje se zainteresovani prijavljuju unapred, već se agenda pravi na licu mesta. Postoji samo jedna široko shvaćena okvirna tema.

Učesnici se okupe u otvorenom prostoru i stanu u krug. Postoji jedan fasilitator koji otpočinje skup i koji prisutnima objasni format razgovora.

Nakon uvodnog dela formira se agenda tako što oni učesnici koji žele da otpočnu diskusiju na neku konkretnu temu, stanu u centar kruga i objave je svima. Teme se napišu na papiru i postave na tablu. Zatim otpočinju sesije u kojima učestvuju svi koji su zainteresovani. Svako se može pridružiti grupi koja ga zanima ili se udaljiti. Važno je rukovoditi se principom: tu smo dok god učimo ili doprinosimo razgovoru.

Filozofija OST

Ovakav format omogućava otvorenu diskusiju na različite kompleksne teme, kao i da se u relativno kratkom vremenu sakupi dragocen materijal. Upravo zbog toga, ovaj format stekao veliku popularnost širom sveta. Po završetku sesije, sve što je važno i zapisano iz diskusije, objavjuje se na tabli. Od zaključaka se ponekad može napraviti neka vrsta dokumenta, poput digitalnog zbornika.

Sesija se zasniva na sledećim principima:

  • Svi koji su došli su pravi ljudi
  • Šta god da se dogodi, jedino je što je moglo da se dogodi
  • Kada god sesija počne, počela je u pravo vreme
  • Kada god se sesija završi, završila se u pravo vreme
  • Gde god da se desi, to je pravo mesto

U toku prethodnih susreta pokrenute su brojne značajne teme iz Agilnog, Scruma, Lina i Kanbana, koje su bile inspiracija i podstrek za dalje interesovanje i istraživanja.

Pre nego što dođu bilo bi poželjno da učesnici razmisle o tome koja ih tema zanima, šta bi želeli da nauče i podele sa drugima, a dobrodošli su i oni koji nemaju temu već žele da učestvuju u razmeni znanja.

Fasilitator okupljanja

Fasilitator okupljanja biće Jasmina Nikolić, član međunarodnih agilnih udruženja koja sertifikuju trenere i profesionalce — Skram alijanse i Agilne alijanse. Jasmina je među prvima u Srbiji počela da izučava i da se edukuje u sferi agilnog menadžmenta i da se bavi agilnim transformacijama preduzeća. Na univerzitetu La Salje u Barseloni predaje Agilnu kulturu na redovnim master studijama, a na Filološkom fakultetu u Beogradu je radila na obučavanju agilnih timova.

Prijava

Agile Humans Lean Coffee Meetup će biti održan u četvrtak, 6. februara, u 18:30 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Učešće na događaju je besplatno, a zainteresovani svoje mesto mogu rezervisati prijavom putem sledećeg formulara.

Posetioci mogu slobodno poneti grickalice i piće.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Ana Trifković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu