Zašto Scrum ne daje željene rezultate i šta uraditi povodom toga? — Agile Coaching meetup

Na ovom događaju će biti reči o tome koji su to preduslovi da bi Agilni pristup dao rezultate, i posebno o važnosti odnosa između biznisa i razvoja softvera.

Miloš Aleksić
13/06/2018

Agile Coaching meetup će biti održan 27. juna u 19 časova u Startit Centru Novi Sad. Na temu što bolje primene Agilnog pristupa radu u softverskim kompanijama govoriće Nenad Lasković.

Mnoge softverske firme su implementirale neku verziju Agilnog pristupa razvoja softvera, najčešće Skram (Scrum). Iskustva i rezultati su veoma različiti. Od toga da se koriste samo neki njegovi elementi („imamo daily, koristimo Jiru i sprinteve različite dužine“), do oduševljenja i religioznog zanosa („Skram je jedini pravi put i nemojte imati druge Skramove“), pa i do potpunog napuštanja Agilnog pristupa.

Neke od najčešćih zamerki na Skram su da donosi puno „sastančenja“ i da zapravo ne daje rezultate. Zbog ovako različitih iskustava, često se čuje pitanje da li Agilan pristup uopšte ima smisla ili je to samo još jedan prolazni modni trend.

Na ovom druženju Nenad Lasković će govoriti o tome koji su to preduslovi da bi Agilni pristup dao rezultate, a posebna pažnja će biti posvećena važnosti odnosa između biznisa (kako osigurati da proizvod ima vrednost) i razvoja softvera (način na koji se proizvod pravi). Na osnovu njegovog ličnog iskustva rada sa velikim brojem klijenata i timova, upravo se ovaj odnos pokazao kao ključan za uspešnost projekata i proizvoda.

O predavaču

Nenad Lasković je počeo kao programer, međutim u međuvremenu je postao menadžer proizvoda i projekata. Radio je u akademiji, na startapima, za internacionalne firme i korporacije.

Prijava

Događaj će se održati u sredu 27. juna od 19 časova u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna i vrši se putem ovog linka.

Miloš Aleksić

Objavio/la članak.

sreda, 13. Jun, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije