Novosadski A51 koji stoji iza activeCollaba, alata za upravljanje projektima i jednog od najuspešnijih srpskih softverskih proizvoda na svetskom tržištu, uzeo je kontrolni udeo u SupportYardu, aplikaciji niške ekipe CodeControl.

ActiveCollab je već uveliko poznatoj domaćoj tech i preduzetničkoj zajednici i uskoro lansira svoju 5. verziju, a SupportYard smo predstavili na Startitu pre par meseci – web aplikacija koja omogućava jednostavniju i efikasniju podršku putem imejla.

Ideju o boljoj organizaciji “ulaznih” imejlova i odgovora za timove podrške ili prodaje prepoznala je ekipa activeCollaba i odlučili su da udruženim snagama poguraju ovaj proizvod na globalno tržište.

SupportYard će se trenutno razvijati pod ActiveCollab kišobranom, ali će zadržati svoj naziv i autonomiju u odlučivanju i upravljanju.

ilijaImamo poverenja u kvalitet tima iza SupportYarda, a mi smo tu da im pružimo veći exposure i prodajni deo priče.

Zbog toga ćemo ga promovisati kao “SupportYard, a fine product of A51”, zato što je to blisko mušterijama i uliva im poverenje.

SupportYard ekipa se usled ove saradnje preselila u Novi Sad i rade iz prostora activeCollaba. SupportYard je u beti i trenutno se radi kako na testiranju proizvoda, tako i na dodavanju novih funkcionalnosti. Lansiranje je u planu za maj ove godine.

Kako nam Milan Stošić iz SYa kaže, saradnja će biti obostrano korisna:

milan-stosicSaradnjom sa njima dobijamo pristup nekim njihovim tehničkim i ljudskim resursima, kao i mogućnost razmene iskustava i saveta jer oni imaju mnogo više iskustva u ovom poslu od nas. Naravno, sigurno ćemo i mi svojim skromnijim iskustvom i idejama pomoći njima nekih novih stvari na kojima rade.

Za početak smo veoma zadovoljni i očekujemo da saradnja bude još bolja jer su oni puni ideja (kao i mi) tako da bi trebalo da izađe nešto dobro iz svega toga :)

Do sada nismo imali prilike da pišemo o ovakvim vestima, gde je jedan domaći, a globalno uspešni tech biznis investirao u jedan mladi startap i pomaže mu da se razvije. Ovo može biti lep pokazatelj nekih novih poduhvata i, ako sve prođe kako treba, rađanje jednog novog jakog domaćeg proizvoda na svetskoj sceni.