5G nije ni stigao do tržišta, a već počinje razvoj 6G

Novi 5G iPhone se uskoro pojavljuje na tržištu, ali CEO AT&T-a smatra da „Apple ne bi trebalo da bude optimističan oko prodaje”.

Novi iPhone koji podržava 5G bi trebalo da se pojavi do kraja oktobra, ali CEO telekomunikacione kompanije AT&T Communications smatra da Apple ne bi trebalo da bude previše optimističan oko uspeha na tržištu.

Apple je već objavio da je od dobavljača naručio 75 miliona 5G iPhone, koje planira da isporuči širom sveta. Međutim, rukovodilac AT&T-a je rekao da će samo neki ljudi biti spremni da plate za brzinu sličnu kućnom broadband internetu, ali da će većina biti zadovoljna korišćenjem 4G tehnologije.

Dodao je i da dugo najavljivani 5G telefoni neće proći nezapaženo, ali da će potrošači, suočeni sa ekonomijom oštećenom zbog pandemije, odlučiti da uštede novac.

5G tehnologija je reklamirana kao budućnost interneta zbog mnogo veće brzine koja bi mogla da „otključa” napredne tehnologije kao što su samovozeći automobili i pametni uređaji. Ipak, početne reakcije tržišta nisu baš sjajne, budući da veliki deo tih naprednih tehnologija ili nije razvijen, ili je koristan samo za velike biznise, piše CNBC.

U međuvremenu, CEO AT&T-a je objavio da njihovi inženjeri već rade na 6G tehnologiji, ali je i dodao da će bežični internet uvek biti u zaostatku u odnosu na optičke kablove sprovedene direktno do kuće.

„Ukoliko se nalazite u okruženju gde postoji više uređaja povezanih na internet, a oni ‘jedu’ protok, dolazite do nivoa osnovne fizike. Sve antene, bez obzira na to da li su 4G ili 5G, da li su niske ili visoke, sve zahtevaju mnogo kablova. Zbog toga naše ulaganje u kablove i 5G idu ruku pod ruku”, objasnio je.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Marko Marković

Unesite termine za pretragu