500 startups na Startap Akademiji - i još samo jedan dan da se prijavite!

Jedna od osobenosti treće generacije Startap Akademije (za koju su prijave otvorene još sutra) je i direktna uključenost investitora u rad sa polaznicima kursa. Za razliku od većine startap programa (uključujući tu i neke od najpoznatijih regionalnih i svetskih akceleratora) u kojima timovi nemaju mogućnost da se sretnu i rade sa njima pre finalnog demo

Alex Čović
23/09/2014

Jedna od osobenosti treće generacije Startap Akademije (za koju su prijave otvorene još sutra) je i direktna uključenost investitora u rad sa polaznicima kursa. Za razliku od većine startap programa (uključujući tu i neke od najpoznatijih regionalnih i svetskih akceleratora) u kojima timovi nemaju mogućnost da se sretnu i rade sa njima pre finalnog demo dana, Akademci će od samog početka imati priliku da upoznaju i dobiju savete od investitora. Do sada su sa timovima Startap Akademije sarađivali predstavnici mnogobrojnih fondova i akceleratora – uključujući tu i Seedcamp, Techstars Europe, Startup Sauna, kao i dobro poznate Eleven, LAUNCHub, i Startlabs.

Rezultati Akademaca su pokazali da ovakav pristup funkcioniše – zbog čega mi je veliko zadovoljstvo da najavim saradnju Startap Akademije sa 500 Startups, jednim od top tri seed fonda i akceleratora u svetu – kao i dolazak Marvina Liaoa, Venture Partnera 500 Startups i najnovijeg mentora i predavača Startap Akademije.

marvin

Marvinov primarni fokus u 500 Startups je na njihovim akceleratorskim programima – što znači da na dnevnom nivou radi sa timovima koji su u ranoj fazi razvoja, i sigurni smo da će njegovo bogato iskustvo (i iskreni i veoma direktni stil mentorisanja po kome je poznat) biti od velike koristi Akademcima. Pre 500 Startups, Marvin je proveo više od decenije u Yahoo!, gde je radio kao direktor prodaje i ekspanzije na nova tržišta.

Marvinovo polje ekspertize je marketing i prodaja, a trenutno je angažovan i u više od deset startapa kao savetnik ili član odbora. Osim toga, aktivno radi sa startapima kao mentor u više od dvadeset akceleratora. U tom svojstvu je domaća startap zajednica mogla da ga upozna pre nekoliko nedelja, u organizaciji Startlabsa.

Prema trenutnom planu, Akademci će imati priliku da rade sa Marvinom krajem novembra, pa ako ste se do sada razmišljali da upišete program evo još jednog razloga da to i uradite :)

Alex Čović

Objavio/la članak.

utorak, 23. Septembar, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije