#16 Agile Humans Lean Coffee Meetup u Startit Centru Beograd

Meetup će biti održan 7. novembra sa početkom u 18:30 časova.

Šesnaesti interaktivni Agile Humans Lean Coffee Meetup biće održan u Open Space formatu. Open Space je jedan od mogućih formata za otvorenu saradnju u cilju nalaženja odgovora za kojima ljudi tragaju. Ne postoje zacrtane teme za koje se zainteresovani prijavljuju unapred, već se agenda pravi na licu mesta. Postoji samo jedna široko shvaćena okvirna tema. 

Ovaj meetup će biti poseban po tome što će učesnici osim tema moći da predlože i agilne igre koje su im zanimljive. 

Zamisao je da se ovaj događaj odvija tako što će se prisutni okupiti u otvorenom prostoru i stati u krug. Takođe, postojaće jedan fasilitator koji otpočinje skup i koji prisutnima objašnjava format razgovora.  

Nakon uvodnog dela formira se agenda tako što oni učesnici koji žele da otpočnu diskusiju na neku konkretnu temu, stanu u centar kruga i objave je svima. Teme se pišu na papiru i postavljaju na tablu. Zatim otpočinju sesije u kojima učestvuju svi koji su zainteresovani. Svako se može pridružiti grupi koja ga zanima ili se udaljiti. Važno je rukovoditi se principom: tu smo dok god učimo ili doprinosimo razgovoru.

Po završetku sesije, sve što je važno i zapisano iz diskusije, objavjuje se na tabli. Od zaključaka se ponekad može napraviti neka vrsta dokumenta, poput digitalnog zbornika.

Predavač

Fasilitator ovog okupljanja biće Jasmina Nikolić, član međunarodnih agilnih udruženja koja sertifikuju trenere i profesionalce — Skram alijanse i Agilne alijanse. Jasmina je među prvima u Srbiji počela da izučava i da se edukuje u sferi agilnog menadžmenta i da se bavi agilnim transformacijama preduzeća. Na univerzitetu La Salje u Barseloni predaje Agilnu kulturu na redovnim master studijama, a na Filološkom fakultetu u Beogradu je radila na obučavanju agilnih timova.

Prijava

Agile Humans Lean Coffee meetup će biti održan u četvrtak, 7. novembra, u Startit Centru Beograd (Savska 5) sa početkom u 18:30 časova. Učešće na događaju je besplatno, a registracija poželjna.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Milena Stojanović

Unesite termine za pretragu