11. Mobile Monday o dolasku iPhonea i šta to menja za korisnike i programere u Srbiji

Jedanaesti po redu Mobile Monday Srbija događaj održaće se u ponedeljak, 1. decembra, u Mikser Houseu sa početkom u 18h. Centralna tema će biti konačno dočekani dolazak iPhone uređaja u Srbiju – imaćete priliku da čujete šta to donosi domaćoj programerskoj zajednici, ali i kako da se na pravi način upustite u avanturu razvoja aplikacija za iOS platformu.

Građani Srbije od prošlog meseca konačno imaju priliku da legalno kupe iPhone uređaj, te ćemo od Siniše Maravića i Petra Jandrića iz Telekoma Srbije čuti koje sve zahteve su morali da ispune da bi iPhone stigao u Srbiju, šta novi korisnici mogu da očekuju od ugovora sa Appleom, a govoriće se i o tehničkoj integraciji i podešavanjima telefona.

Svi prisutni će tokom samog događaja imati priliku da isprobaju nove iPhone uređaje.

Šta dolazak iPhonea u Srbiju konkretno menja ili koje pogodnosti donosi programerima i njegovim kupcima u Srbiji, govoriće nam Ivan Jelić, aktivista i zaljubljenik u tehnologiju, autor teksta Vodič za kupovinu iPhone-a u Srbiji, tehnički direktor sajta B92 i jedan od osnivača startapa MediaWorks.

Mlađan Antić, iOS developer sa višegodišnjim iskustvom i osnivač firme BLGRD, održaće predavanje na temu “Kako postati iOS developer u Srbiji?”. Na domaćem tržištu postoji hroničan nedostatak iOS programera, koji su veoma traženi i u inostranim kompanijama – Mlađan će vam iz prve ruke ispričati koja znanja i veštine su vam potrebni kako biste se upustili u ovaj posao.

Predstaviće i sadržaj prve iOS Akademije – programa tromesečne edukacije iOS programera koji se dešava u Beogradu. Za sve one koji se već bave programiranjem, a žele da to počnu da rade i za iOS platformu – Njujorška digitalna agencija No Format će najaviti program stipendiranja jednog polaznika iOS Akademije koji bi se pridružio njihovom kreativnom timu baziranom u Beogradu. Ukoliko želite da već sada aplicirate za ovu stipendiju, potrebno je da pošaljete vašu biografiju i portfolio na ios@noformat.com.

Mobile Monday ne bi bio kompletan bez neformalnog dela rezervisanog za upoznavanje i druženje. Ovog puta, osim samih iPhone telefona sa kojima ćete imati priliku da se poigrate, posetioci će dobiti i zabavne geeky poklone, pa planirajte da se zadržite duže :)

Prijatelj projekta je Telekom Srbija, a podršku je pružila i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Kao i uvek svi MoMo događaji su besplatni ali je potrebno registrovati se putem sledećeg linka.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Ivan Kovačević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu