STARTIT RAST

Powered by

NASLOVNA

Za rast broja
klijenata, korisnika i
prihoda startapa

Za 90 dana tvoj startap će porasti uz pomoć tima Startit Rasta i preduzetnika koji su uspešno prodavali svoje proizvode i svoje kompanije.

30.000.000€+

Prihoda su naši startapi ostvarili nakon programa

10.000.000€+

Investicija su uzele od investitora ekipe nakon programa

Startit Rast je jedini program u Srbiiji sa direktnom podrškom Google-a i Amazona

Kako program funkcioniše?

Sa svakim startapom naš tim radi 1-1, povezuje ih sa relevantnim preduzetnicima iz naše mreže mentora i resursima partnera koji im najbolje mogu pomoći da brzo rastu.

Pojedinačan pristup

→ Tim Startit Rasta radi sa svakim timom pojedinačno da im skroji jedinstven program za rast i poveže ih sa svojom globalnom mrežom

→ Program može da se fokusira na prodaju, marketing, poslovni model, uzimanje investicija, ili bilo koju stavku koja je startapu najbitnija u tom trenutku

→ Većina mentora su preduzetnici koji su uspešno privlačili korisnike, prodavali proizvode biznisima i prodavali svoje startape velikim firmama i žive i rade u SAD

Podrška partnera Rasta

→ Telekom Srbija odabranim timovima bespovratno dodeljuje budžet od ukupno 20.000€ uz deljenje znanja svojih stručnjaka

→ Google for Startups nudi ekskluzivne radionice za učesnike, pristup svojim mentorima i resursima

→ Preko partnera Rasta ćete moći da iskoristite besplatan softver i servise u iznosu od 250.000€+

Investicije, regrutovanje i vidljivost

→ Naši partnerski investicioni fondovi u opticaju imaju 250 miliona evra i žele da ulažu u srpske startape

→ Timovi će moći da besplatno koriste employer branding proizvode koje nudi Startit uključujući oglase za poslove i druge potrebne servise

→ Startapi će dobiti priliku da se predstave na centralnoj startap konferenciji u Srbiji 2021. u junu i tako dodatno privuku lokalno interesovanje i podršku


mts startap ubrzanje — po četvrti put, najbolji učesnici Startit Rasta će dobiti bespovratnu podršku Telekoma Srbija u iznosu od 20.000€.

Pored toga, za učesnike smo obezbedili 250.000€+ u kreditima i popustima za rešenja ovih kompanija:

Šta kažu PRETHODNI polaznici

Stefanija Lukić

Shtreber

Startit nam je pomogao da razvijemo B2C biznis model za monetizaciju, zahvaljujući kome smo dobili prvu investiciju i danas ostvarujemo značajne prihode.

Vukan Simić

FishingBooker

Startit nam je pomogao da oformimo sjajan prvi tim, uz koji smo bez investicija skalirali biznis brže od naših konkurenata sa VC investicijama.

Marko Gaćeša

Alchemy Cloud

Zahvaljujući znanjima i informacijama koje smo dobili u Startitu, promenili smo inicijalni plan i uštedeli 80.000€.

Miloš Milić

Farmia

Startit nam je pomogao da napravimo prve korake i da se povežemo sa investitorima koji su investirali u ranoj fazi, ukupno 265.000€.

Česta pitanja

Da li će nam vredeti da umesto rada na startapu radimo sa akceleratorom?

Program je osmišljen tako da nema formula i programa koje važe svima — skoro sve vreme se ulaže na to da se mapiraju pojedinačne potrebe i da se one reše uz pomoć preduzetnika i stručnjaka koji su dokazani na globalnom tržištu. Pored toga, dvaput mesečno organizujemo i grupne sesije na kojima ćemo ugostiti ostvarene preduzetnike koji će podeliti svoja iskustva i sa kojima ćete imati priliku da se povežete. Vremenska obaveza za svaki tim je oko sat vremena nedeljno.

Da li ćete podučavati timove marketingu i prodaji?

Iz našeg dosadašnjeg iskustva, prodaja i marketing, posebno ka razvijenim tržištima, predstavljaju najslabiju tačku domaćih startapa. Zbog toga najveći broj naših mentora ima iskustvo upravo u ovim oblastima, a jedan deo programa smo odvojili i za specijalizovan Google for Startups bootcamp posvećen marketingu kako bismo ovu oblast dodatno obradili.

Koliki vlasnički udeo ćete uzeti?

Mi ne uzimamo udeo u vašem startapu i program je besplatan, zahvaljujući partnerima koji nam daju finansijsku podršku.

Kada se dešava program?

Program je trenutno u toku i prijave su zatvorene. Naredna kohorta je planirana za jesen 2021.

Ko su mentori?

Naša mreža saradnika i mentora okuplja pre svega preduzetnike i profesionalce iz Srbije i Amerike, ali i drugih velikih tržišta, poput Velike Britanije, Kine ili Brazila. Za 10 godina koliko se bavimo ovakvim programima smo radili sa preko 200 mentora i konstantno dodajemo nove. Zbog privatnosti pojedinaca u mreži ne objavljujemo javan spisak.

Mislimo da nam treba novac a ne program?

Naši startapi su putem naših programa stupili u vezu sa investitorima koji su uložili više od 10.000.000€ u njihove biznise, a danas nam je mreža kontakata i investitora sa kojima sarađujemo daleko veća nego pre. Bitnije, sa vama ćemo raditi na tome kako da bez investitora više zarađujete, što će vas učiniti mnogo interesantnijim — investitorima, za slučaj da želite ići tim putem.

Koliko timova će biti primljeno u program?

S obzirom na prirodu programa koja podrazumeva individualizovani pristup svakom timu, u prilici smo da radimo sa ograničenim brojem ekipa koji se kreće između 8 i 12.

Koji su kriterijumi na osnovu kojih birate timove?

Glavni faktori koje uzimamo u obzir su trakcija (broj korisnika i klijenata), posvećenost, kvalitet tima (domenska i specifična znanja i prethodni rezultati, ispravne vrednosti), mogućnost da značajno utičemo na trajektoriju svojom mrežom i znanjem.


Prijavi se za Rast

Ukoliko želiš da povećaš broj klijenata, korisnika ili količinu prihoda startapa uz pomoć ljudi koji su to već uradili u svojm startapima, prijavi svoj tim.

FORMULAR IMA 9 PITANJA, POPUNJAVANJE TRAJE 3 MINUTA
Prijave su zatvorene.

Vukašin Stojkov

STARTIT

Mnogi posmatrači startap ekosistema komentarišu kako se sve ređe čuje za nove uspešne startape iz Srbije.

Stoga smo odlučili da u ovom, potpuno novom izdanju našeg nagrađivanog programa, ranije poznatog kao Startap akademija, napravimo jedan novi pristup na osnovu 10 godina dosadašnjeg iskustva koji će biti još efektivniji nego do sada.

Startapi su po svojoj prirodi teški i stopa uspeha je očekivano mala. U Srbiji su posebno retka neka ključna znanja i resursi kao što su znanja o marketingu i prodaji, kao i veze na međunarodnim tržištima koja mogu pomoći u razvoju biznisa. U ovome će nam pomagati naši partneri, kojih imamo više nego ikada do sada, i mentori, među kojima su po prvi put u jednakom broju prisutni preduzetnici koji žive i rade van Srbije.

Do sada smo radili sa skoro tri stotine startapa od kojih su neki izrasli u najbolje svetske kompanije u svojim industrijama. Želimo da to učinimo i sa vama.

Kevin O’Toole

GOOGLE FOR STARTUPS

Imamo dug odnos sa Startitom i mnogo poštovanja prema onome što Vukašin i ceo tim gradi na ovim prostorima i oduševljeni smo što imamo priliku da radimo sa takvim liderom u srpskom ekosistemu.

Kada biramo nove partnere, tražimo najbolje akceleratore na tržištu na koje želimo da se proširimo.

Mi smo ogromni podržavaoci srpske tehnološke scene i uzbuđeni smo da uradimo sve što možemo da podržimo Startit i inicijative poput ovog programa.