„Raspberry Pi kao kućni multimedija centar” — besplatna radionica u Startit Centru Šabac

Prva radionica će biti održana u sredu, 7. avgusta, sa početkom u 18 časova.

Una Gemović - 5. Avgust, 2019.

Nakon predavanja o jednom od najmanjih računara na svetu, odnosno Raspberry Pi uređaju, koje je trebalo da posluži kao uvod za dalju nadogradnju, zainteresovani će imati priliku da prisustvuju besplatnim radionicama na pomenutu temu. Prva će biti održana u sredu, 7. avgusta, sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra Šabac.

Polaznici radionice će raditi u parovima. Radionica ima za cilj da učesnike nauči da upotrebljavaju Raspberry Pi kao veoma jeftin kućni multimedija centar. A sve ovo sa ciljem ovladavanja instalacijom operativnog sistema baziranog na programu Kodi. Ovaj program namenjen je reprodukciji različitog multimedijalnog sadržaja uključujući slušanje i gledanje radijskih i TV kanala.

Radionica će trajati 2 sata.

O predavaču

Dejan Petrović živi i radi u Šapcu. On je inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja, programer sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka, back-end programiranju, uz sve to je i pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća. Ponosan saradnik Maker Festa i Udruženja Maker iz Novog Sada.

Prijave

Broj mesta na ovoj besplatnoj radionici je ograničen na 10, a namenjena je odraslima. Iz tog razloga prijave su obavezne. Svi koji se registruju na vreme biće obavešteni putem email-a o prijemu u grupu nakon zatvarnja prijava. Prijavljivanje se vrši putem sledeće forme.