Suosnivač i CTO

Tesla Nation je projekat SEE ICT/Startita koji za cilj ima da rebrendira Srbiju, tako da u svetu postane 1) poznata, 2) po izuzetnim inovatorima i tehnološkim profesionalcima. → https://teslanation.org/

Traži se tehnološki suosnivač/CTO iz Srbije koji želi da pokrene tehnološki biznis sa poslovnim suosnivačem koji živi i radi u SAD-u.

Poslovni osnivač je inženjer sa 20 godina iskustva u razvoju sistema, proizvoda i biznisa. Poslednjih 7 godina živi i radi u Silicijumskoj dolini gde je radio u različitim kompanijama uključujući i jednog velikog jednoroga koji je nedavno izašao na berzu.

Ovaj preduzetnik ima uvid u potencijalno veliku priliku u EdTech industriji koju želi da iskoristi zajedno sa tehničkim partnerom.

Organizator spajanja partnera iz SAD i Srbije je organizacija Tesla Nation, o kojoj možete pročitati više ovde, uz dodatne informacije direktno od našeg tima preko adrese teslanation@startit.rs

Ovde možete pročitati intervju sa jednim tehničkim suosnivačem koji je pokrenuo startap u Americi preko Tesla Nationa.

O Prilici

Tokom pandemije, ubrzan trend digitalizacije je doprineo popularnosti EdTech proizvoda, a prema procenama Grand View Research izveštaja predviđa se da će ova industrija zabeležiti rast od 18,1% u periodu od 2020. do 2027.

Poslovni suosnivač je došao na zamisao da kreira proizvod koji bi koristio sisteme veštačke inteligencije kako bi dalje digitalizovao  i automatizovao obrazovanje, i na taj način doprineo njegovoj efikasnosti. Poslovna i domenska znanja su obezbeđena, kao i rasprostanjene mreže poslovnih kontakata u SAD-u. Motivacija za traženje tehničkog suosnivača u Srbiji je dvojaka — poslovni suosnivač je poreklom iz Srbije i imao pozitivna iskustva sa partnerima iz Srbije, a takođe je svestan kvaliteta tehnološkog talenta u Srbiji.

U ranim fazama uspostavljanja saradnje tim Tesla Nationa će biti prisutan kako bi se obezbedilo potpuno razumevanje i kompatibilnost između suosnivača, te sve adekvatne pravne i druge vrste dogovora koje minimizuju rizike svakome od osnivača u bilo kom mogućem scenariju. Tesla Nation će biti i prva linija podrške svake vrste koju ta i krovna organizacija (Startit) mogu da pruže kako bi se maksimizovale šanse uspeha kompanije.

O profilu kandidata koji tražimo

 • Lični i profesionalni integritet
 • Velika zainteresovanost za unpređivanje obrazovanja tehnologijom
 • Ambicija za uspehom i konstantno učenje
 • Preduzetnički duh
 • Znanje i veštine iz oblasti matematike
 • Izvanredno vladanje engleskim jezikom
 • Iskustvo u radu sa tehnologijama koje će se koristiti na ovom proizvodu (C#, Go ili slično)
 • Direktna, konstruktivna komunikacija
 • Inkluzivnost i tolerantnost za druge kulture
 • Sposobnost zapošljavanja i rukovođenja inženjerskim i drugim kadrom

Namerno nisu navedene godine iskustva, ali podrazumevamo da je za ovu poziciju potrebna značajna količina znanja i iskustva u oblasti razvoja softverskih proizvoda i liderstva tehničkih timova.

O procesu

Svaki kandidat koji prođe preliminarnu selekciju, biće obavešten o narednim koracima due diligence procesa koji je dizajniran specifično za tehničke suosnivače.

Ostalo

 • Sva pitanja su dobrodošla na teslanation@startit.rs
 • Neotkrivanje detalja u oglasu je posledica želje za privatnošću u javnim sadržajima, ne odražava kulturu suosnivača i preteranu brigu za tajnovitošću podataka
 • Identitet poslovnog suosnivača, opis ideje i količina udela će biti podeljeni kandidatima koji se kvalifikuju i potpišu razuman ugovor o poverljivosti

Prijavi se do 30/06/21

Lokacija — Srbija

Prijavi se na oglas