msgNETCONOMY

We put the same passion in developing our people as we do in our services!

I kako radimo
S kim bi radio/la
Lokacija i prostor

O nama

Ne tako davne 2015. godine nastala je naša kompanija – msgNETCONOMY. Mi smo mlada kompanija, ali sa mnogo iskustva. Nastali smo kroz joint venture dveju firmi eksperata u svojim oblastima – msg global solutions i NETCONOMY. msg global solutions strateški je SAP partner sa ekspertizom u oblasti konsaltinga u industriji osiguranja i bankarstva, dok je kompanija NETCONOMY, nosilac nagrade „SAP Most Inovative Partner” za 2016. i 2018. godinu, lider za C/4HANA rešenja (ranije SAP Hybris) za elektronsku trgovinu i digitalnu transformaciju.

U msgNETCONOMY-ju se bavimo pružanjem usluga iz oblasti konsaltinga, razvoja i implementacije rešenja za elektronsku trgovinu. Sa fokusom na C/4HANA, svojom ekspertizom podržavamo klijente u procesu digitalne transformacije i poboljšanju korisničkog iskustva kroz različite kanale. Naši klijenti su vodeće kompanije iz oblasti osiguranja, bankarstva, maloprodaje, telekomunikacija, prehrambene industrije...

Trenutno imamo otvorene tri kancelarije, u Beogradu, Sofiji (Bugarska) u Denveru (SAD), dok naše majke kompanije posluju u više od 16 zemalja širom sveta i zajedno brojimo više od 300 C/4HANA eksperata. Od 2018. imamo status Zlatnog C/4HANA partnera.

Naša kompanija je u stalnom porastu i ne nameravamo na tome da se zaustavimo. Prilike za novim projektima se stalno otvaraju, pa tako i mi otvaramo vrata tima.

Verujemo da je za uspešno poslovanje kompanije ključno podjednako ulaganje u razvoj usluga i u razvoj zaposlenih.

Šta gradimo? Projekti i sfera

CONSULTING SERVICES. IMPLEMENTATION SERVICES. OPERATION SERVICES.

Naš rad je baziran na C/4HANA platformi koja je prilagođena visokokonkurentnim industrijama u kojima kvalitetno korisničko iskustvo predstavlja značajnu prednost. Kroz naše projekte donosimo ideje i ekspertizu kompanijama u različitim industrijama. Naši klijenti su renomirane kompanije iz industrija osiguranja, bankarstva, maloprodaje, telekomunikacija, prehrane...

1. Koristeći ekpertizu u oblasti osiguranja i bankarstva, kao i ekspertizu u digitalizaciji poslovanja kompanija, razvili smo Financial Services Accelerator, C/4HANA dodatak, prilagođen osiguravajućim kompanijama i ostalim kompanijama koje pružaju finansijske usluge. Razvijen je za C/4HANA Commerce poslovna rešenja sa ciljem da obezbedi efikasno i personalizovano iskustvo kupcima, istovremeno zadovoljavajući jedinstvene potrebe industrije.

2. Na osnovu FSA-a, kao i drugih C4/HANA rešenja, kompanijama iz oblasti osiguranja i drugih finansijskih institucija, omogućavamo da digitalizuju svoje poslovanje i da omoguće korisnicima brojne pogodnosti, kao što je na primer mogućnost osiguravanja automobila, kuće... bez odlaska u osiguravajuću kompaniju.

3. Kupci očekuju personalizovane ponude u svakom trenutku i dostupne na svim kanalima i preko svih uređaja. Digitalni poslovni modeli pružaju ogromne mogućnosti kompanijama u različitim industrijama.

Našim klijentima, koji su lideri u svojim industrijama, omogućavamo da digitalizuju svoje poslovanje kako bi olakšali svojim kupcima kupovinu proizvoda/usluga putem elektronske prodavnice. Omogućavamo im da ponude svoje proizvode/usluge kroz sve kanale.

Kako radimo

Nije znanje znati, nego je znanje znanje dati.

Imamo ekspertizu, ali stalno učimo i težimo usavršavanju. Podjednako ulažemo u razvoj naših usluga i razvoj naših zaposlenih. Podstičemo lični i profesionalni razvoj svakog pojedinca u firmi. Znanje delimo međusobno. Organizujemo interne radionice, kako u našim kancelarijama, tako i na drugim lokacijama, a jednom mesečno organizujemo neformalne Status Update sastanke na kojima se zajedno osvrćemo na prethodni period i pravimo plan za predstojeći, tako da svi budemo upućeni u sve, bez obzira na kom projektu radimo. Svaki uspeh proslavljamo, bilo individualni ili grupni. Tome svedoče i naši frižideri koje je teško zateći bez neke poslastice.

Naši timovi su angažovani na različitim projektima i sarađujemo sa kolegama iz drugih kancelarija širom sveta. Radimo po Scrum metodologiji.

Iako je neko davno proračunao da je najbolje vreme za rad od 9 do 5, mi po potrebi istupamo iz šablona, što nam omogućava da napravimo balans između poslovnog i privatnog života.

 • C/4HANA,
 • Spring,
 • Java,
 • ReactJS,
 • Nginx,
 • Docker,
 • jQuery,
 • SASS
 • Jenkins,
 • Sonar,
 • Git,
 • Bamboo,
 • Nexus,
 • Gradle
 • Jira,
 • Confluence,
 • Office 365,
 • Slack,
 • Zoom.us

Naš tim

Naš uspeh ne bi bio zagarantovan da naši timovi nisu multidisciplinarni i komplementarni. Mi timske uloge ne delimo na manje i više važne, jer put do uspeha leži u zajedništvu i timskom radu. Naši zaposleni su naša snaga i pokretač naših uspeha.

Solution Architect

Solution Architect ili glavni arhitekta tima, odgovoran je za implementaciju rešenja C4/HANA Commerce-a, C4/HANA Marketing-a i C4/HANA Billing-a. Definiše karakteristike i faze razvoja rešenja. Pored toga, vodi tim, komunicira sa klijentima i pruža im konsultantske usluge.

Front-end Developer

Poznat kao „umetnik” u okviru tima. Front-end developer je odgovoran za kod i arhitekturu onog dela sajta ili veb aplikacije koji se prikazuje u pretraživaču korisnika. Drugim rečima, Front-end developer je odgovoran za dizajn enterijera kuće koju je izgradio Back-end developer.

Back-end Developer

Back-end developer koristi različite alate kako bi kreirao veb aplikacije. Pre nego što pristupi pisanju koda, Back-end developer se usaglašava sa stejkholderima kako bi shvatio njihove posebne potrebe, koje zatim prevodi u tehničke zahteve ne bi li došao do najefikasnijeg i najefektivnijeg rešenja.

Quality Assurance Engineer

Faza projekta, kao i na kraju sam proizvod, ne idu nikuda bez provere. Tada dolaze na red testeri čije su glavne odgovornosti podešavanje, testiranje, debagovanje. Testiraju rešenja i daju sugestije u vezi sa detaljima koji osiguravaju kvalitet proizvoda.

Scrum Master

Odogovoran je za uspeh procesa. Pomaže Product Owner-u i timu da koriste odgovarajuće procese kako bi kreirali uspešan proizvod. Uspostavlja agilni način rada, olakšava organizacione promene, fasilituje rad i dinamiku tima. Stara se o tome da se uloge u Scrum timu poštuju. Osigurava da su ciljevi, doseg i domen proizvoda shvaćeni od strane tima na najbolji način. Pomaže timu da maksimizuje kapacitete.

Product Owner

Odgovoran je za uspeh proizvoda. Ima viziju onoga što je potrebno stvoriti i prenosi je na tim. Odgovoran je za uspeh proizvoda koji odgovara korisnicima i ispunjava njihove poslovne ciljeve, zadovoljstvo klijenata i krajnjih korisnika. Komunicira sa klijentima i prilagođava njihove zahteve realnim okolnostima i kapacitetima.

Technical Writer

Na kraju procesa kreiranja softvera, stupaju na scenu tehnički pisci koji kreiraju uputstva o instalaciji, konfigurisanju i upotrebi isporučenog softverskog rešenja. Svojim jasnim i sažetim uputstvima omogućavaju korisnicima da brzo dođu do traženih informacija, dok istovremeno smanjuju obim posla službenicima korisničke podrške.

UX/UI Designer

Kako je korisnik centar sveta za UX dizajnere, njihov glavni zadatak je da stvore proizvode ili veb sajtove koji su jednostavni za korišćenje. Poznaju kod i to im olakšava da razumeju ograničenja onoga što timovi inženjera ili programera mogu stvoriti. UI strana je pretežno okrenuta kreiranju aktuelnih modernih vizuala.

Gde radimo

Pridruži nam se

Naša firma je u stalnom porastu i tim se širi. Radimo na velikim projektima i u potrazi smo za ljudima koji bi svoj radni dan podelili sa nama.

Ako ti se dopada šta radimo i ukoliko poseduješ relevantne veštine i znanja, pozivamo te da se prijaviš za neku od otvorenih pozicija. Svoje prijave možeš slati na careers@msgnetconomy.net