eFront

Work hard, play hard!

I kako radimo
S kim bi radio/la
Lokacija i prostor

O nama

Beogradska kancelarija je otvorena 2004. godine kao deo tadašnje američke kompanije Object Capital Ltd (kasnije preimenovana u AnalytX).

Kao takva lansira PEO – Private Equity Office (kasnije FrontGP), koji je danas jedan od dva najvažnija proizvoda kompanije eFront. 2013 godine francuska IT kompanija eFront kupuje AnalytX, beogradski ofis nastavlja rad razvijajući drugi najvažniji eFrontov proizvod – FrontInvest. Pošto se bavimo pravljenjem inhouse rešenja za oblast alternativnih investicija, naši klijenti su inostrani investicioni fondovi i banke.

Šta gradimo

Ono što nas izdvaja od drugih je rad i razvijanje u IT sferi koja nije toliko zastupljena u Srbiji i koja sa sobom nosi širok spektar developerskih veština, a ujedno i znanje iz alternativnih investicija.

Za razliku od (mainstream) investiranja koje je okrenuto ka kupovini akcija i vrednosnih papira na berzama, alternativno investiranje usmereno je ka investicijama u privatne firme ili državne institucije, energetske; infrastrukturne; građevinske i slične projekte na duži period (do 5 godina).

Kako radimo

Private Equity (PE) investiranje je jedan segment alternativnog investiranja (AI) kod kojeg se kroz vlasništvo i ulaganje u kvalitativne faktore privatnih kompanija uvećava njihova vrednost i samim tim ostvaruje investicija prilikom prodaje.

Većina klijenata za praćenje i analize kompleksnih kretanja upravo na Private Equity tržištu koristi naša rešenja. Trenutna ekspanzija je ka tržištima za Infrastructure i Real estates, koji su pored PE veliki segmenti AI. Našom prednošću smatramo pružanje iskustva mladima kada je reč o funkcionisanju u okviru ozbiljnog sistema gde se uz korporativne norme gradi i čuva mladalački duh, dobra energija, podsticanje druženja i timska atmosfera uz stabilan posao.

Naš tim

Trenutno eFront u Beogradu ima 270 zaposlenih, od čega stotinak u R&D sektoru (.NET, Java programeri, QA, i timovi za tehničku podršku) koji su školovani na našim najboljim tehničkim i prirodno-matematičkim fakultetima. Razvoj projekata zasnivamo na Agile metodologiji.

Takođe, dobar deo našeg kolektiva čine i školovani na društvenim fakultetima (ekonomija, pravo, društvene nauke) koji su zaposleni na različitim pozicijama kao što su: konsultanti za implementaciju softvera, finansije, administracija, ljudski resursi, analitičari podataka. Na taj način naša radna struktura je kompletna i pruža najbolju uslugu.

Gde radimo

Nalazimo se u strogom centru grada, popularnoj pešačkoj zoni – u Ulici Kneza Mihaila. Iz kog god dela grada da dolazite ne možete, a da nas lako ne nađete : )

Kao što nam je lokacija vrlo zgodna što se tiče prevoza koji vozi do nas, vrlo je „šaren“ okoliš kada je reč o izboru mesta gde ćete provesti svoju pauzu – kafići, restorani, walk & go restorani, coffee shop-ovi, prodavnice...
Kancelarija nam je locirana na dva sprata zgrade u kojoj se nalazimo, sa prelepim pogledom na svakodnevnu gradsku vrevu, Trg republike i Terazije.
Imamo 3 ulaza - tri lifta, pa redovi naših zaposlenih do svojih radnih mesta ujutru i nisu tako veliki : )

Pridruži nam se

Kompanija konstantno raste i uvek postoje otvorene pozicije.

Iako nam je glavni fokus na programerima, uvek smo otvoreni za komunikaciju sa zainteresovanim kandidatima, pa nas kontaktirajte na: hr-belgrade@efront.com.