CallidusCloud

Pravimo vrhunski cloud softver i u Beogradu radimo na 10 svojih proizvoda. Sada smo deo SAP-a.

I kako radimo
S kim bi radio/la
Lokacija i prostor

O nama

Mi smo bili jedan od prvih uspešnih startapa razvijanih u Srbiji.

Naša priča je počela 1999. kada su dvojica Beograđana napravili jedne od prvih Configure Price Quote i Workflow softvera na svetu. Bili smo jedan od prvih startapa sa ovih prostora.

I bili smo uspešni — 2011. našu firmu Webcom kupuje američki CallidusCloud. Nastavljamo da budemo toliko uspešni da nas u januaru 2018. kupuje SAP.

Da bi bio lider u cloud enterprise softveru, SAP je krenuo u borbu sa Oracle-om i Salesforce-om. Jednu od ključnih bitaka u tom „ratu” bije upravo CallidusCloud, čije proizvode razvijamo u beogradskom Airport City-ju, gde radimo na devet različitih cloud rešenja a imamo čak i svoju graf bazu.

Šta gradimo

Gradimo cloud rešenja koja su globalni lideri u svojim kategorijama. Zvuči korpo ali je stvarno tako.

CallidusCloud je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4,800 organizacija u svim industrijama, oslanjaju se na CallidusCloud rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

CPQ

CPQ je alat koji omogućava prodavcima da konfigurišu jako kompleksne proizvode (milioni kombinacija), pregovaraju cene i generišu profesionalne PDF fajlove (ponude) za klijente.

#C# #ASP.NET MVC #WebAPI #Angualr6 #multi-tenant #rule-engine #IronPython-scripting #meta-data-driven-UI

Contract Lifecycle Management

CLM je celokupno softversko resenje za upravljanje ugovorima, koje automatizuje sve korake u njihovoj realizaciji i znacajno povecava efikasnost procesa pregovaranja.

#java #spring #angularjs #elastic #hana #websocket #texteditor #workflow #integration

Workflow

Workflow je alat za upravljanje poslovnim procesima sa mogućnošću velike fleksibilnosti i prilagođavanja potrebama korisnika korišćenjem drag&drop-a, custom podataka, groovy skripti itd.

#java #angular #hazelcast #rabbitmq #hemija #spring #selenium #docker #kubernetis #workflow #scripting

Commissions

Commissions je vodeći alat za upravljanje bonusima i kompenzacijama prodavaca.

#java #spring #nodejs #angular #ember #gradle #webpack #redis #hana #hocusvojdeo

Enablement

Enablement je vodeći alat za kreiranje web portala i dokumenata.

#C# #ASP.NET MVC #WebAPI #Angualr6 #multi-tenant #knockout #elasticsearch

OrientDB

Najbrža graf baza na svetu! (kao Neo4J samo 10 puta brža). Prva multi-model baza na svetu (relaciona, dukument i graf).

#Java #Graph-DB #Multi-Model-Database

Litmos

Litmos je #1 Learning Management System (LMS) na svetu sa više od 10 miliona korisnika.

#C# #.NET #ASP.NET #SQL Server

Badgeville

Badgeville platforma pruža set alata za bolju personalizaciju korisničkog iskustva i nagrađivanja. To je sofisticirana mešavina igre, reputacije i socijalne mehanike, tako da možete prepoznati svoje korisnike, podići njihov status i pružiti informacije o različitim aktivnostima korisnika koje se mogu obavljati na vašim veb aplikacijama. Analiza podataka o ponašanju korisnika pomaže vam da napravite inteligentne promene u svom programu kako biste osigurali dugoročni uspeh.

#gamification #motivation #salesmotivate #servicemotivate #ms #java #angular #mongodb #redis #kafka #hadoop #docker #jenkins

Clicktools

Clicktools pruža mogućnost kreiranja interaktivnih anketa za klijente, a odgovori koji su dobijeni mogu biti mapirani direktno u Salesforce. Od inicijalnog marketing kontakta do prodaje i neprekidnog servisa i podrške, Clicktools omogućava sakupljanje i postupanje na osnovu povratnih informacija dobijenih od klijenata.

#clicktools #feedbacktoaction #surveyapp #clientfeeback #java #intellij #mac #react #vscode #redux #nodejs #vagrant #jersey

ICM

ICM je softversko rešenje prvenstveno namenjeno osiguravajućim društvima i prodavcima polisa osiguranja. Aplikacijom je obuhvaćen ceo proces od registracije menadžera osiguranja do obračuna zarada, kao i upravljanje proizvodima i obrada liste klijenata.

#icm #insurance #commission #money #bonuses #java #angular #spring #k8s #spinnaker #gc #uvs #gradle #docker #lombok #intellij #macos

Kako radimo

Volimo da rešavamo teške probleme i da se zabavljamo dok radimo.

Naša tehnologija mora da bude neprobojna zato što softver koji pravimo mora da radi 24 sata dnevno 7 dana u nedelji i, pogađaš, 365 dana godišnje.

Ovo znači da imamo veliku odgovornost prema stabilnosti sistema, ali pošto znamo i da bismo prestali da budemo uspešni na tržištu ako ne inoviramo, moramo u isto vreme da budemo i stabilni i da konstantno menjamo stvari i napredujemo.

Istovremeno, ne možemo da radimo ako se u isto vreme ne zabavljamo.

Dakle i nema zezanja i zezanje je obavezno.

 • java,
 • .net,
 • linux,
 • windows,
 • oracle,
 • microsoft sql server,
 • hazelcast,
 • redis,
 • memcache,
 • kafka,
 • mysql,
 • elastic,
 • angular,
 • js,
 • node,
 • hana space db,
 • c#
 • visual studio enterprise 2017,
 • visual studio code,
 • intelij,
 • github
 • jira,
 • confluence,
 • slack

Naš tim

Nemoj ostaviti otključan kompjuter, inače ćeš celoj firmi objaviti da se ženiš.

Iliti atmosfera je dosta neformalna. Mladi smo, firma se uglavnom širi tako što zapošljavamo direktno sa fakulteta. Naš 35-godišnji direktor kaže da je dinosaurus.

U timu nema mediokriteta. Mladi smo ali i ambiciozni, želimo da budemo izuzetni u svemu što radimo, i verujemo da dosta uspevamo u tome.

Smatramo da mladost ili manjak iskustva nisu presudni. Ako želiš da budeš najbolji programer/ka, QA, scum master, product owner na svetu možeš to postati, a u našem sistemu ćeš dobiti mentora, biće OK da grešiš, i imaćeš brda kolega oko sebe koje ćeš uvek moći da pitaš sve što te zanima.

Gde radimo

Nalazimo se u epicentru beogradskog biznisa, u Airport Cityju.

Zgrada i prostor jesu malo korpo ali zato imamo parking, gomilu kafića, prodavnica i restorana i drugih korisnih servisa u okolini.

Imamo i dva prostrana sprata samo za nas i prostor se profesionalno održava, tako da je na nama da se fokusiramo na posao.

Pridruži nam se

Ako želiš da praviš proizvode koji se takmiče sa najboljima u celoj IT industriji.

Upravo smo postali deo SAP-a, što nas dodatno gura u najviše vrhove softverske industrije, a od skoro smo otvorili i priliku za kontraktorski angažman — pridruži nam se sada i iskoristi priliku rada na svetski kompetitivnim projektima u svetskom IT gigantu, uz fleksibilnost kontaktorskog rada.