Objavljen novi javni poziv Inovacionog fonda ‒ do 80.000€ startapima i 300.000€ za projekte domaćih kompanija

Počevši od danas inovativna preduzeća mogu da se prijave kroz dva programa ‒ Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija.

Fond za inovacionu delatnost danas je objavio novi javni poziv za dva programa: Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija.

Program ranog razvoja namenjen je startapima, koji su u većinskom srpskom vlasništvu i nisu stariji od pet godina. Ukoliko njihov projekat bude podržan mogu da uzmu do 80.000 evra za razvoj inovacije. Program je namenjen svim oblastima nauke i tehnologije, a projekat može biti predložen za bilo koji industrijski sektor, s tim što su prioritetni domeni hrana, mašine i proizvodni procesi za budućnost, informaciono-komunikacione tehnologije i kreativne industrije.

Program sufinansiranja inovacija finansira pojedinačne projekte sa sumom u maksimalnom iznosu od 300.000 evra po projektu. Pravo da apliciraju ostvaruju mikro, mala ili srednja preduzeća, sa većinskim privatnim vlasništvom registrovana u Srbiji. Kao i prethodni program, namenjen je svim oblastima i sektorima, uz isti fokus po pitanju prioritetnih domena.

Fond će u oba projekta pokriti maksimalno 70 odsto ukupnih opravdanih troškova za svaki projekat pojedinačno. Izuzetak su projekti srednjih preduzeća koja apliciraju na Program za sufinansiranje inovacija, oni ostvaruju maksimalno 60 odsto pokrića. 

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem portala Fonda. Rok za prijavu je 31.8. u 15 časova.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu