Mitovi i istine o inoviranju legacy proizvoda — meetup u beogradskom Startit Centru

Meetup će biti održan u petak, 21. februara, sa početkom od 18:30 časova.

U beogradskom Startit Centru će 21. februara u 18.30 časova biti održan meetup na temu zastarelih projekata (engl. legacy project) i na koji način se oni mogu adaptirati i menjati.

Preuzimanje postojećeg sistema je neretko košmar i od njega svi zaziru. Pogotovo kada je projekat dovoljno ostario da se smatra kao „legacy project”. Menadžeri su zabrinuti oko zastarelog poslovnog modela i brzine razvoja. Programeri čupaju kosu zbog nedostatka dokumentacije i zastarelih praksi. Dizajneri odmah planiraju potpuni redizajn svega. Generalno, svi u jednom trenutku žele isto: da odbace sve i naprave istu stvar „kako treba” od početka.

Ovo je (uglavnom) pogrešan pristup i često ekonomski neisplativ. Jedan od mitova u koji se veruje je da bi bilo brže da se napravi samostalan projekat nego da se razumeju i prerade postojeći.

Tokom predavanje će biti korišćen jedan „legacy” proizvod na kojem je predavač, Filip Danić, počeo da radi 2017. godine. Tada je proizvod bio na staklenim nogama i preuzimanje projekta je bio ozbiljan tehnički izazov i rizik. Danas ovaj proizvod koriste velike kompanije širom sveta, a sa tehnološke strane situacija je daleko bolja i modernija.

Posetioci će na ovom predavanju imati priliku da saznaju kojim procesom je ovo postignuto i koji su to sve mitovi u koje više ne veruje.

O predavaču

Filip Danić je softverski inženjer koji je strastven za veb tehnologije i open source projekte. Radio je na mobilnim i veb aplikacijama za ustanovljenje enterprise klijenete, kao i startap kompanije u ranim fazama razvoja. Objavio je dva video kursa o React-u i MERN steku. Veruje u moć i transformativni efekat tehnologije i sa entuzijazmom gleda na budućnost koju gradimo već danas.

Prijave

Meetup će biti održan u petak, 21. februara, sa početkom od 18.30 časova u prostorijama Startit Centra Beograd (Savska 5). Događaj je potpuno besplatan, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem sledećeg linka.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Ana Trifković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu