Microsoft otvorio kod svog AI frejmvorka — prepoznaj govor, slike u svojim aplikacijama

Microsoft otvorio kod CNTK-a, svog AI frejmvorka baziranog na dubokom učenju, koji koristi u Cortani i Skype Translatoru. Sada se može koristiti i u komercijalnim projektima.

Borba tehnoloških titana može biti dobra stvar. Kako piše Wired, Microsoft je u želji da nadmaši Google i Facebook otvorio kod svog AI frejmvorka zasnovanog na dubokom učenju — CNTK, koji koristi u Cortani i Skype Translateu.

Ovaj frejmvork je bio objavljen još u aprilu ali je sada otvoren i za komercijalne primene, a prati open-sorsovanje Googleovog TensorFlowa i za razliku od njega može da radi na više servera u isto vreme.

Jedno ograničenje CNTK-a je što podržava samo C++ i sopstveni jezik, ali je u isto vreme, po navodima Microsofta, brži od drugih sličnih dostupnih frejmvorka.

Preuzmi CNTK sa Githuba.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Vukašin Stojkov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu