Lego kockicu pretvorio u džojstik za Super Mario Bros

„Najkomplikovanija stvar bila je shvatiti blutut protokol”, kaže Rik i dodaje da će podeliti kod kako bi i drugima omogućio da naprave ovaj autentični džojstik.

“Hardverski haker” Rik, kako sebe naziva na Tvitter-u osmislio je nov način za igranje video-igrice Super Mario Bros pošto je lego figuricu čuvenog vodoinstalatera sa brkovima pretvorio u blutut džojstik.

Rik je iskoristio figuricu iz seta Lego Super Mario objavljenog ranije ove godine i dizajnirao je tako da Mario uz odgovarajuće pokrete može da se kreće, skače, puca vatrene kugle, sakuplja pečurke, kao i da uskače u fizički odvojenu cev, prenosi Verge

Figurica sadrži prilično zanimljivu kombinaciju senzora, poput akcelerometra i žiroskopa, a komunicira sa računarom preko blututa. 

Kreator ovog jedinstvenog džojstika kaže da je jednostavno „presreo” signale koje figurica Maria šalje preko blututa i povezao ih na kontrole unutar emulatora.

„Najkomplikovanija stvar bila je shvatiti blutut protokol”, kaže Rik i dodaje da je ceo proces izrade koda trajao „oko četiri sata”.

Takođe, rekao je i da će u jednom trenutku podeliti kod kako bi i drugima omogućio da realizuju ovaj zabavni projekat.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Borislav Djilas

Unesite termine za pretragu