Živa okupljanja u doba korone

avatar
Ninoslav
✶ pre 287 dana ✚ pre 289 dana
Product Manager at Celsius
Kao i mnogim drugim organizacijama, živa okupljanja su Heapspace-u žila kucavica. I prošle i ove godine odlučili smo se da Heapcon svedemo na najmanju moguću meru: i predavači i publika su iz Srbije, a broj mesta smo ograničili tako da smanjimo kontakt među delegatima. Samu misao organizovanja konferencije smo smatrali neverovatnim poduhvatom, jer se treba "naterati" da se prilagodimo okolnostima, a ne da zbog njih odustanemo. 2020-e smo bili jedini, a već ove godine okruženi smo sa nekoliko srodnih organizacija koje su se upustile u istu avanturu i zbog toga nam je neizmerno drago.
Kako je briga oko epidemijske situacije i manevrisanje propisima, strahom i moralnim odlukama oko istih izbila na prvo mesto svim organizatorima, zanima me kako ste poneli u svemu tome. Kako ste pomirili svest da moramo da se okupljamo sa svešću da moramo i da se pazimo? Kakvu ulogu u tome igraju "kovid propusnice" i da li je OK da to bude primarni kriterijum toga da li je neko dobrodošao?
Hipkon Lajt 2 pravimo. 15.10. u Dorćol Platz-u, jedva čekamo da vas tamo vidimo.
4

DISKUSIJA

Meni je potpuno validan pristup da se ljudima koji žele da prisustvuju uživo događajima traži ili da imaju anti tela (preležali kovid), ili da su vakcinisani ili da imaju PCR test od tog jutra. Bezbednost pre svega.

S druge strane, verujem da bi takav pristup odbio solidnu količinu ljudi, i da iz ugla organizatora to nije laka odluka.

4

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
avatar Anon pre 12 dana
2
avatar Vukašin pre 8 dana