Zašto se u oglasima za poslove koriste godine iskustva?

avatar

Možda je očigledno ali ne razumem — zašto godine iskustva, ukoliko su sposobnosti sa kojima je osoba pokrenula karijeru i iskustva koje je stekla za određeni broj godina mogu ekstremno da variraju.

Prepostaviću da ne postoji bolji način, bolja heuristika, da se dođe do željene informacije? Ili je naprosto povoljnije od nečega što pretpostavljam da bi bilo efektivnije a to je precizno i potpuno opisivanje očekivanja kada su u pitanju znanja i sposobnosti?

6

DISKUSIJA

Godine iskustva u oglasima nisu nužno nepoželjan element, jer može da se izbegne klasifikacija po senioritetu. Titule su vain parametar u selekciji, pa godine iskustva mogu biti daleko relevantnije u predselekciji kandidata. Opet, istina je da dva kandidata u roku od godinu dana mogu steći različito iskustvo u istim tehnologijama, i da iskustvo zavisi od faze i kompleksnosti projekta. Pod pretpostavkom da oglas nema godine iskustva, bilo bi neophodno da hiring menadžer dobro poznaje tržište (kompanije, njihov tech stack) da bi mogao da proceni da li je kandidat podoban. Sve drugo bi dovelo do dužeg procesa selekcije, što povećava i troškove zapošljavanja.

3

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su još učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


5
10
avatar Nikola pre 2 dana
12
3
avatar Vukašin pre 18 dana
2
avatar Vukašin pre 19 dana
21
avatar Vukašin pre 20 dana
4
avatar Djordje pre 22 dana
3
avatar Lazar pre 26 dana
4
avatar Uros pre 31 dana
7
7
avatar Ivan pre 36 dana
8
avatar Vukašin pre 40 dana