U Srbiji najskuplje cene mobilnih gigabajta, neki operatori naplaćuju 2x više nego u regionu

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/zbog-visokih-... link-img
avatar

Iz članka:

Poređenje sa regionom pokazuje nepovoljan položaj korisnika mobilne telefonije u Srbiji.

„PPF Grupa, koja je vlasnik brenda Telenor u Srbiji, posluje još u Crnoj Gori, Bugarskoj, Mađarskoj i Češkoj, odlučila je da bude najskuplji ponuđač mobilnih usluga u našoj zemlji i pre povećanja cena, budući da su njihove usluge u Srbiji bile skuplje u poređenju sa zemljama regiona. S druge strane, A1 je najpovoljniji provajder mobilnih usluga u Srbiji. Ipak, ako uporedimo cene A1 u našoj zemlji sa ostalim članicama A1 Grupe, vidimo da je A1 najskuplji upravo kod nas“, za Danas kažu stručnjaci iz oblasti telekomunikacija, navodeći da preračunato u dinare, pretplatnici PPF-a u Srbiji plaćaju 162 dinara po gigabajtu, što je posle Crne Gore, najskuplje u celoj PPF grupaciji. Ova kompanija recimo u Bugarskoj naplaćuje samo 71 dinar po gigabajtu.

Slično je i sa A1 kod koga u Srbiji gigabajt košta 116 dinara, dok u Sloveniji naplaćuje samo 55 dinara, a u Bugarskoj 59.

Kada se pogledaju prosečne cene, jedan gigabajt mobilnog interneta u Srbiji košta 139 dinara, dok je za istu uslugu cena u Sloveniji 68 dinara, u Hrvatskoj 109, odnosno 72 u Bugarskoj.

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Stefan juče
1
avatar Stefan pre 3 dana
2
5
avatar Anastasia pre 25 dana
1
avatar Vukašin pre 4 dana
1
avatar Stefan pre 5 dana
2
avatar Aljosa pre 6 dana
2
avatar Bojan pre 9 dana
1
avatar Stefan pre 10 dana
1
avatar Stefan pre 11 dana
1
avatar Vukašin pre 12 dana