‘U Beogradu tokom 2020. godine izgrađeno najviše poslovnog prostora u poslednjoj deceniji’

https://biznis.rs/vesti/u-beogradu-tokom-2020-godi... link-img
avatar
Nikola
✶ pre 209 dana ✚ pre 212 dana
Journalist at Startit

Iz članka:

„U Beogradu je tokom 2020. godine izgrađeno skoro 100.000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora, što je čini godinom sa najintenzivnijom građevinskom aktivnošću u protekloj deceniji. Prvi put je ukupna ponuda kancelarijskog prostora Beograda veća od milion kvadratnih metara“, kaže za Biznis.rs Tamara Kostadinović, rukovodilac sektora za istraživanje tržišta kompanije CBS International, deo Cushman & Wakefield grupe.

Do kraja 2022. godine, prema trenutnim najavama investitora, očekuje se povećanje ukupne ponude za skoro 250.000 m2, što će biti rekordni broj novih kvadrata isporučenih na nivou dve godine.

1

DISKUSIJA

avatar
Anonimno
✚ pre 209 dana

Zvuči kao super vest, jer je ponuda poslovnog prostora u Beogradu trenutno prilično ograničavajuća, a tražnja nikad veća, pa samim tim i cene izuzetno visoke. 

Međutim, kako sam trenutno u procesu traženja novog poslovnog prostora, s obzirom da se dosta širimo i potrebne su nam veće kancelarije, nisam primetio da je ponuda bolja nego što je bila u prethodnom periodu. 

Tokom proteklih nekoliko sedmica, obišli smo nekoliko poslovnih centara koji bi potencijalno mogli da zadovolje potrebe (tražimo poslovne centre, na OK lokacijama (centar grada i okolina + Novi Beograd - što bliže mostovima) koji pružaju all inclusive paket, sa opremom, internetom, čiščenjem, itd.) međutim, cena za takav poslovni prostor je trenutno cca 8000e - 9000e za prostor koji može da smesti do 30 ljudi (90-110mkv), što mi zvuči suludo skupo, ali ostavljam prostor da grešim i da propuštam nešto, voleo bih kad bih čuo još neko mišljenje.

Želeo bih da čujem iskustva i savete drugih ukoliko su skoro imali priliku da se bave traženjem poslovnog prostora u Beogradu.

Utisak mi je da trenutno u Beogradu, koliko god poslovnog prostora da se izgradi, ne bi bilo dovoljno da zadovolji trenutne potrebe tržišta.

P.S. Takođe sam primetio da je dosta većih stanova u Beogradu (80mkv +) počelo da se iznajmljuje kao poslovni prostor u poslednje vreme, sa cenama koje su višestruko veće od onih po kojima su te iste stanove iznamljivali ranije za podstanare, što je još jedan dodatak na tezu odozgo, da Beogradu hronično fali poslovni prostor. 

1

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Stefan juče
1
avatar Stefan pre 3 dana
2
5
avatar Anastasia pre 25 dana
1
avatar Vukašin pre 4 dana
1
avatar Stefan pre 5 dana
2
avatar Aljosa pre 6 dana
2
avatar Bojan pre 9 dana
1
avatar Stefan pre 10 dana
1
avatar Stefan pre 11 dana
1
avatar Vukašin pre 12 dana