The Web3 Fraud

https://www.usenix.org/publications/loginonline/we... link-img
avatar
Vukašin
✶ pre 170 dana ✚ pre 195 dana
Founder at Tesla Nation, Startit

Otkako sam postao web3 ložana kozumiram dosta ostrašćenog, subjektivnog, interesnog ali nadam se i dobro logički argumentovanog pozitivnog sadržaja oko tog koncepta.

Trudim se da u dijetu ubacim i kontra stavove da bih imao što jasniju perspektivu pa evo jednog takvog.

Ono što vidim kao glavne mane koje autor navodi su:

Ono što ne vidim je davanje prostora tehnologiji da sazri jer valjda su sve nove tehnologije na počecima bile neefikasne, što se bezbednosti tiče to meni lično, bez dovoljno istraživanja, deluje kao realna bojazan ukoliko države nanišane decentralizaciju, a jasno je da ima dosta prevara i prevaranata u kriptu.

Stvar koja mi fali u članku je obraćanje pažnje na neke pozitivne aspekte, smanjenje potencijalno prevarantskih poteza državnih ili korporativnih entiteta, za koje možemo pretpostaviti da su načelno dobronamerni jer im je u interesu, ali ponekad i nije, a što se ne bismo lišili tog rizika.

2

DISKUSIJA

Web3 u trenutnom obliku je samo još jedan "solution in search of a problem" u nizu.

Osnovna stvar zbog koje Web3 neće nikada funkcionisati u obliku kakav je sada su performanse. Ne moramo uopšte da idemo tako daleko da pretpostavljamo kako bi to funkcionisalo, dovoljno je da pogledamo Tor danas, i kako Tor Browser funkcioniše kada content nije na jednom mestu već mora da skače kroz gomilu layera da dođe do njega.

1

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
4
avatar Anon pre 5 dana