Stanovi za godinu dana poskupeli do 30%, nastaviće da rastu

https://biznis.rs/vesti/srbija/trziste-nekretnina-... link-img
avatar

Iz članka:

Kako je Danijela Ilić, predsednica Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije, rekla za Biznis.rs po završetku panela, nakon pandemije nije došlo do promene metoda na osnovu kojih se procenjuje vrednost određene nekretnine, već su i dalje na snazi isti nacionalni standardi koji predstavlju reper kada je reč o ovoj oblasti. Međutim, promenjeni su ključni inputi.

„Inputi se menjaju kao posledica promene kretanja na tržištu. Za vreme vanredne situacije nije bilo prodaje nekretnina, verovatno zbog lokdauna i nemogućnosti da se obavljaju transakcije i administrativni poslovi kod notara. Nakon ukidanja vanrednog stanja, krenule su realizacije ugovora o kupoprodaji, te se tržište stambenih nepokretnosti stabilizovalo”, istakla je Ilić.

Govoreći o rastu cena, Ilić je istakla da je najlakše izvući zaključak za stambene nekretnine, čije su cene porasle između 20 i 30 odsto u poslednjih godinu dana, i to shodno lokaciji, površini i drugim kriterijumima. Ipak, podatak koji ne zvuči najbolje za sve one koji planiraju da kupe stan jeste da će cene nastaviti da se kreću utabanom stazom.

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
4
avatar Anon pre 5 dana