Šta će biti najvredniji programerski poslovi za 5 godina?

avatar
Bojan
✶ pre 270 dana ✚ pre 303 dana
Web Developer at Startit

Čak i bez raznih predviđanja da će programeri biti zamenjeni od strane veštačke inteligencije, ovo polje se razvija brzo. Kao neko ko je na početku svoje karijere zanima me kako bih trebao da razmišljam o pravcima u kojima bih mogao da se razvijam ako hoću da maksimizujem vrednost koju mogu da kreiram.

Ovde mislim i na finansijsku vrednost ali ne nužno kao jedini faktor, recimo da bi bilo idealno pronaći polje koje generiše maksimalnu nadoknadu ali i kreira dobre stvari za svet.

Primera radi, da li bi to bilo mašinsko učenje ili neko od drugih AI polja, blokčejn, AR/VR, gejming, cybersecurity... Verovatno su fundamenti softverskog inženjerstva uvek pravi odgovor i podrazumevaju se, pa bih molio za mišljenja i eventualno podatke za konkretne oblasti, ako imate. Hvala!

7

DISKUSIJA

Što se tiče pitanja koja znanja će biti za programere najbitnija, osim onog što svi već znamo - matematike, logike, i tih osnovnih znanja, mislim da je najbitnije za jednog programera sledeće. Najbitnije je da u svom porfoliju uvek drži highly risky tehnologije koje uči i ima u rukama, koje toj osobi ne donose prihod vrv, a koje mogu da ili ne uspeju jer se prosto ispostavilo da je tehnologija/jezik... neuspela ili da uspeju 10x i to bude sledeća glavna stvar programer i tako redom. Trenutno je to recimo solidity već 5 godina unazad i još uvek.

5

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Stefan pre 23 sata
2
4
avatar Anon pre 7 dana