SEO/SEM za startap namenjen potrošačima?

avatar

Pokrenuo sam startap Košnicu — u pitanju je platforma za traženje i nuđenje usluga, od privatnih časova preko servisera klima i klavira, do molera a što da ne i programera freelancera. Pogledajte više ovde: https://kosnica.net/

Trenutno nemam nikakav SEO/SEM plan a čini mi se da bi to bilo pametno kako bih privukao korisnike koji traže ovakve usluge na uobičajen način — guglajući.

Da li bi neko hteo da mi da preporuku kako da pristupim razmišljanju o ovome?

Trenutna situacija je da imam Flutter web app na URL, želeo bih da za njega napravim landing page, blog, about us, contact us. Pošto Flutter nije optimizovan za SEO, ideja je da napravim "normalan" sajt koji ima sve to, a do web app bi se dolazilo sa landing page-a.

Posebno me interesuje šta preporučujete od alata za pravljenje jednostavnog sajta i bloga koji ima dobar SEO. Veliki plus je i ako bih imao mogućnost da svaki put kada izađe novi članak, pošaljem i newsletter ljudima na email.

Hvala na pomoći!

6

DISKUSIJA

Out of the box, WP daje relativno dobar temelj, no uspeh zavisi jako od svega sto se uradi kasnije.

Krećeš od toga šta nudiš presek sa šta korisnici traže, dakle keyword istraživanje (Google Keyword Planner - besplatan).
Na osnovu toga, struktura landing stranica, koje želiš rangirati za te određene upite.

Primetih privatno u pretragama da daibau.rs nije loše pozicioniran iako je nov, sličan servis, pretresanje konkurencije nikad nije loša stvar.

3

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
avatar Anon pre 12 dana
2
avatar Vukašin pre 8 dana