Saveti za nadogradnju znanja u oblasti Performance Marketinga?

avatar
Anon
✶ pre 907 dana ✚ pre 909 dana

Poštovanje svima,

Želeo bih da nadogradim znanje u oblasti Performance Marketinga, najviše kroz praktično delovanje. Koje savete biste mogli da pružite a da nije “kreni od agencije”?

Imam iza sebe nekoliko godina iskustva u digitalnom marketingu. Uglavnom sam pokrivao content, PM, copy, strategiju, basic kampanje na FBu i IGu.

Ono što vidim kao prostor za napredak u karijeri jesu PPC kampanje, AdWords (search, display i YT), FB Ads i Commerce Manager, odnosno marketing automation (Salesforce).

Karijeru sam gradio kroz digitalne agencije, kompanije i startape. Imao sam, i imam, par preduzetničkih poduhvata.

Ono što sam do sada koristio kao edukaciju su uglavnom online kursevi, određeni podcasti i sopstvena operativna praksa kroz projekte u manjem obimu. Setovao sam FB kampanje, podešavao budžete i target audience, samo nisam radio bidovanje i pravio learning modele.

Što se tiče AdWordsa, tu sam uglavnom bio u ulozi odobravanja kampanja i korekcija copyja, tako da bi značio savet na koji način mogu da ostvarim najefektniji napredak u ovoj oblasti?

Hvala.

6

DISKUSIJA

Pre 15ak godina kada sam kretao u IT vode imali smo tu sreću da nam Dragan Varagić bude jedan od mentora i on nas je pitao: "Da li znate zašto ja danas znam ovoliko koliko znam? Tako što sam izgubio puno para. :)".Performace Marketing se razlikuje od nekih drugih IT oblasti (veb dizajn, Social Media Marketing, Programiranje), po tome što ti treba budžet da bi vežbao.
Na osnovu kvaliteta tvog pitanja vidi se da imaš već iskustva u marketingu i uradio si "degustaciju" različitih pravaca. Sada je vreme da se specijalizuješ, bilo da je to Google AdWords, Facebooks Ads, Instagram, eCommerce, SaaS, Salesforce...
Jedno od dobrih pristupa je da postaviš pitanje sebi gde želiš da budeš. Da li sebe vidiš u nekom startupu, kompaniji, da radiš sa klijentima, freelance...
Kada to budeš odlučio, to će ti pomoći da prilagodiš svoje dalje učenje, kao i da vidiš koju vrstu kontakata treba da gradiš i možeš da formiraš korake unazad od tog cilja."Sreća je kada prilika sretne spremnost", zato i nastavi da se edukuješ redovno ali odaberi specijalizaciju (specijalista je uvek bio bolje plaćen od lekara opšte prakse ;) ).Srećno sa daljim radom i tu sam ako budeš imao dodatna [email protected]

2

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su još učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


99
6
avatar Nevenka pre 20 dana
1
avatar Ivana pre 27 dana
1
avatar Marko pre 39 dana
4
avatar Daniela pre 83 dana
6
12
avatar Nikola pre 84 dana
13
4
avatar Vukašin pre 99 dana
5
avatar Vukašin pre 120 dana
2
avatar Vukašin pre 137 dana
21
avatar Vukašin pre 137 dana
4
avatar Djordje pre 140 dana