Prva aplikacija u Reactu — koliko vremena posvetiti planiranju strukture?

avatar
Anon
✶ pre 455 dana ✚ pre 459 dana

Skoro sam ušao u React svet, odgledao nekoliko tutoriala i sad je došlo vreme da napravim prvu react aplikaciju na svoju ruku. Za početak će biti poprilično jednostavna (dohvatanje sadržaja preko API-ja i njegovo prikazivanje na ovaj ili onaj način), ali sa tendencijom da vremenom postaje sve kompleksnija dodavanjem različitih user feature-a koji bi uticali na sam sadržaj i samim tim smanjivali njegovu jednostavnost.

Pošto nemam iskustva u gradjenju ovakvih aplikacija, nisam siguran koliko vremena i truda treba da posvetim planiranju strukture u samom startu, ili je pametnije ostaviti to za kasnije kada aplikacija dobije na kompleksnosti. Ovde pre svega mislim na broj komponenti i generalnu hierarhiju fajlova.

Svi saveti i preporuke resursa bi se cenili. Ako nešto znači opisao bih svoje programersko iskustvo kao juniorsko. Do sada sam gledao ove resurse.

https://reactjs.org/docs/thinking-in-react.html
https://reactjs.org/docs/faq-structure.html
https://www.youtube.com/playlist?list=PLZlA0Gpn_vH8EtggFGERCwMY5u5hOjf-h
https://www.freecodecamp.org/news/a-better-way-to-structure-react-projects/

4

DISKUSIJA

Struktura je nešto što se menja sa trendovima, tehnologijama, preferencijama. Počni od nečega što ti ima smisla trenutno. Vremenom ćeš skupljati pristupe od starijih kolega, iz različitih projekata na kojima budeš radio. Na poslu je vrlo verovatno da ćeš koristiti nešto što je neko pre tebe definisao. Struktura koja će ti u nekom trenutku izgledati savršena posle godinu dana će ti biti besmislena.

 

Sve u svemu, nije nešto oko čega treba da izgubiš mnogo vremena. Naročito kao početnik, kada imaš mnogo više prečih stvari da naučiš.

1

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su još učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Lazar pre 18 sati
3
avatar Nevenka juče
1
avatar Tamara juče
2
avatar Vukašin pre 3 dana
7
avatar Vladimir pre 3 dana
4
1
avatar Goran pre 3 dana
1
4
avatar Miloš pre 3 dana
1
avatar Lazar pre 3 dana
5
avatar Lazar pre 4 dana