Program “Karijera 4.0” je napravljen za srpske srednjoškolce talentovane za IT, prijave su otvorene

https://www.netokracija.rs/it-karijera-srednjoskol... link-img
avatar

Prvi krug prijava traje do 1. decembra, a prednost da odaberu mentora imaće oni koji  se prvi registruju. Više informacija o programu i mentorima, kao i detalji o narednim koracima dotupni su na sajtu.

Iz članka:

Program “Karijera 4.0” je razvijen kao odgovor na analizu koju je Inicijativa Digitalna Srbija sprovela sa učenicima talentovanim za IT za koje se procenjuje da će biti među nosiocima daljeg razvoja digitalne ekonomije naše zemlje. Prikupljena mišljenja i stavovi preko 300 srednjoškolaca iz 17 gradova pokazali su da učenici nemaju dovoljno prilika da se upoznaju sa aktuelnim i poslovima budućnosti.

Tokom mentorskih sastanaka u okviru Karijere 4.0 učenici će imati prilike da se upoznaju i sa karijernim razvojem uspešnih poslovnih ljudi koji su svoja znanja iz matematike i programiranja primenili u industrijama koje obično nisu viđene kao “programerske”.

Među mentorima koje je okupila pomenuta inicijativa su stručnjaci iz oblasti kao što su razvoj softvera, telekomunikacije, gejming, upravljanje projektima, biostatistika, marketing, menadžment, biotehnologija, itd.

1

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Stefan juče
1
avatar Stefan pre 3 dana
2
5
avatar Anastasia pre 25 dana
1
avatar Vukašin pre 4 dana
1
avatar Stefan pre 5 dana
2
avatar Aljosa pre 6 dana
2
avatar Bojan pre 9 dana
1
avatar Stefan pre 10 dana
1
avatar Stefan pre 11 dana
1
avatar Vukašin pre 12 dana