Predstavljen novi projekat Digitalne Srbije „Preduzmi ideju”

https://www.politika.rs/sr/clanak/488755/Predstavl... link-img
avatar

Iz članka:

Inicijativa „Digitalna Srbija” danas je predstavila projekat „Preduzmi ideju” kroz koji će uz podršku Američke organizacije za međunarodni razvoj (USAID) podržati preduzetnike i one koji će to tek postati na putu od inovativnih ideja do globalnih startap kompanija.

Direktor Inicijative „Digitalna Srbija” Nebojša Đurđević rekao je da je projekat „Preduzmi ideju” nastavak velikog posla koji je Inicijativa „Digitalna Srbija” uradila u prethodnih nekoliko godina, ali i prilika da se veliki broj partnera Inicijative okupi oko tog projekta i ubrza ekosistem Srbije.

„Mi ćemo ovaj projekat voditi razmišljajući preduzetnički. Bićemo hrabri, uhvatićemo se u koštac sa problemima koji izgledaju nerešivi, pravićemo greške i učiti iz njih i postaćemo još ambiciozniji”, rekao je Đurđević.

Cilj projekta je, kaže, da se podrži razvoj preduzetničke kulture i načina razmišljanja, kao i tržišne orijentacije i fokusa na komercijalizaciju inovacija.

U nameri da inovativnim ljudima pomogne u procesu razvoja ideja projekat „Preduzmi ideju” pokrenuli su Inicijativa „Digitalna Srbija” i partnerske organizacije Startit, Fakultet organizacionih nauka, konsultantska kuća PwC, i Nova iskra, uz podršku USAID. Ovaj projekat će umrežiti privredu, obrazovne institucije, organizacije za podršku, istraživačke organizacije i relevantne institucije.

3

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
avatar Anon pre 12 dana
2
avatar Vukašin pre 8 dana