Planira se izgradnja BIO4 Kampusa, sa “ciljem pospešivanja razvoja biomedicine, bioinformatike i biotehnologije”

https://www.b92.net/lokal/beograd/drustvo-dva-faku... link-img
avatar

Kampus će činiti dva fakulteta i pet naučnih instituta, a biće izgrađena i ekstenzija Naučno-tehnološkog parka Beograd za razvoj startapa iz BIO4 oblasti, koja će obuhvatiti i Centar za ideje, kao i zonu okupljanja istraživača i studenata iz različitih oblasti. Kako se navodi, u pitanju je tržište za koje se projektuje da će u narednih nekoliko godina vredeti više od trilion dolara.

Iz članka:

Kako je predviđeno planskim dokumentom, Kampus će se graditi na površini od oko 7,9 hektara i imaće orijentacioni kapacitet za prihvat hiljadu studenata visokoškolske ustanove i još 300 studenata/korisnika u ustanovama studentskog standarda.

Kako se navodi u opisu projekta, ovaj kampus biće smešten u neposrednoj blizini Instituta za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” i novog sedišta Agencije za lekove i medicinska sredstva, sa kojima će činiti jedinstvenu biomedicinsku celinu.

Reč je o Biološkom i Farmaceutskom fakultetu, kao i Institutu za molekularnu genetiku i genetička istraživanja, Centru za održivo upravljanje bioresursima i prirodnim produktima PANDA Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković”, Institutu za medicinska istraživanja, Institutu za multidisciplinarna istraživanja i delu Instituta za razvoj veštačke inteligencije.

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


12
3
avatar Vukašin pre 15 dana
2
avatar Vukašin pre 16 dana
21
avatar Vukašin pre 16 dana
4
avatar Djordje pre 18 dana
5
9
avatar Nikola pre 19 dana
3
avatar Lazar pre 23 dana
4
avatar Uros pre 28 dana
7
7
avatar Ivan pre 33 dana
8
avatar Vukašin pre 36 dana
2
1
avatar Vukašin pre 36 dana