Okončan studentski startap kamp ParkUP! u NTP Beograd

avatar

Više od 10 novih inovativnih rešenja studenata predstavljeno je u završnici studentskog startap kampa ParkUP! (14 – 19. jul) u Naučno-tehnološkom parku Beograd (NTP Beograd).

Više od 50 studenata radilo je u sjajnoj atmosferi, u inspirativnom okruženju, na razvoju svojih inovativnih ideja, kroz interaktivna predavanja i radionice i podršku iskusnih eksperata i mentora u oblasti razvoja biznisa.

Poslednjeg dana, 11 timova predstavilo je pred stručnim žirijem inovativne ideje do kojih su došli na kampu – od inovativnih rešenja u oblasti poljoprivrede, medicine i sporta do blockchain rešenja za muzičku industriju i zaštite dece na internetu. Nagradu za najbolju ideju poneo je tim ResiDetect za razvoj nove metode za detekciju bakterija koje ne reaguju na antibiotike, u formi PCR testa.

ParkUP! je prvi studentski startap program u Srbiji, kreiran sa ciljem da ohrabri mlade da zakorače u startap svet i steknu znanja i veštine za razvoj uspešnih startapa.

– ParkUP! nam je doneo neverovatna znanja da kroz konkretne korake sagledamo određeni problem na tržištu i dođemo do rešenja i finalnih proizvoda. Sada znam kako razvijati inovativnu ideju, razviti biznis plan, istražiti tržište, konkurenicju… Upoznao sam ambiciozne, mlade ljude, družili smo se i radili u veoma dinamičnoj atmosferi sa predavačima i mentorima koji su se trudili da nam prenesu svoje znanje i pomognu nam u razvoju naših ideja. Bila je ovo zaista jedna neponovljiva avantura u svet startapa, koju bih preporučio svim mladim ljudima – rekao je Vlastimir Arsenijević, student Fakulteta organizacionih nauka, o svojim utiscima sa kampa.

Studenstki startap kamp ParkUP! NTP Beograd organizuje uz podršku Vlade Švajcarske u okviru projekta “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje iznova kroz razvoj tehnoloških parkova”. Od 2018. godine, kroz ovaj program, u razvoju inovativnih ideja i simulaciji razvoja startapa, učestvovalo je više od 400 studenta.

1

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


99
7
avatar Nevenka pre 9 dana
10
2
avatar Ivan pre 27 dana
1
avatar Ivana pre 93 dana
1
avatar Marko pre 104 dana
4
avatar Daniela pre 149 dana
6
12
avatar Nikola pre 150 dana
13
4
avatar Vukašin pre 165 dana
6
avatar Vukašin pre 185 dana
2
avatar Vukašin pre 203 dana
21
avatar Vukašin pre 203 dana