Novosadski startap Wonder Dynamics prikupio 9 miliona dolara

avatar

Iz saopštenja:

Startap Wonder Dynamics prikupio je devet miliona dolara, a među investitorima su i velike svetske kompanije Horizons Ventures, Epic Games i Samsung Next.

Novosadski startap osnovan 2016. godine razvija alate na bazi veštačke inteligencije, pružajući mogućnost filmskim stvaraocima da kreiraju elemente vizuelnih efekata i kompjuterske grafike uz veću brzinu i uz niže troškove.

Kako se navodi, Wonder Dynamics planira otkrivanje nove tehnologije javnosti tokom festivala SXSW 2022. Očekuje se da platforma počne sa radom sledeće godine. Svež kapital će pomoći kompaniji da proširi tim inženjera za mašinsko učenje i stručnjaka za kompjutersku grafiku kako bi se ubrzao razvoj klaud platforme za kreiranje sadržaja na bazi veštačke inteligencije Wonder AI Suite za projekte svih veličina.

„Kako smo napredovali sa razvojem, znali smo da bi naš projekat mogao biti mnogo više od softvera za vizuelne efekte. Zato smo veoma srećni što smo u ovom ciklusu privukli tako značajne strateške partnere kao što su Epic Games i Samsung Next, izjavio je holivudski glumac Taj Šeridan, suosnivač startapa.

Dodatni kontekst: https://startit.rs/novosadski-wonder-dynamics-uzeo-investiciju-od-25-miliona/

1

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Lazar pre 2 dana
3
avatar Nevenka pre 3 dana
1
avatar Tamara pre 3 dana
2
avatar Vukašin pre 4 dana
8
avatar Vladimir pre 4 dana
4
1
avatar Goran pre 4 dana
1
avatar Lazar pre 4 dana
5
avatar Lazar pre 5 dana