Načini donošenja zajedničkih odluka

Načini donošenja zajedničkih odluka

https://thedecider.app link-img
avatar Igor

Način kako se donose odluke bi trebalo da najviše zavisi od _trenutnog_ stanja stvari u vezi kojih se odluke donose: da li je hitnja, ili je samo potrebna analiza, da li je ceo tim obavešten o temi i sl.

Ne verujem u jedan, predodređen način; koji najčešće dolazi sa principima rada neke firme. Koji god da je, jedan način odlučivanja jednostavno nije odgovor za sve situacije. Nije loše imati ovo na umu.

2

DISKUSIJA

avatar Predrag

Ozbiljno komplikovan problem. Ne znam odakle bih počeo. Najpre, kompletan obrazovni sistem nas ne uči kako da donosimo odluke nego kako da izvršimo zadatke koji su nam dati. Donošenje grupnih odluka je neminovnost, grupi je potrebno vreme, vremena nema čak i ako nije hitno doneti neku odluku... Čak iako izabereš pravi način za donošenje grupnih odluka treba znati kako implementirati taj način. Grupno donošenje odluka znači dosta sastanaka, treba znati kako pametno organizovati sastanke....

2

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
0
avatar Jovan pre 22 sata
3
3
avatar Nikola pre 2 dana
5
3
avatar Vukašin pre 4 dana
4
4
avatar Bojan pre 10 dana
6
8
avatar Dubravka pre 8 dana