'Na domaćem IT tržištu raste potreba za HR kadrom i drugim netehničkim rolama'

‘Na domaćem IT tržištu raste potreba za HR kadrom i drugim netehničkim rolama’

https://www.netokracija.rs/hr-posao-it-industrija1... link-img
avatar

Iz članka:

Marija Vasić, HR menadžer u kompaniji Seven Bridges Genomics, objašnjava da se u ovom trenutku zaista može primetiti povećana potreba za HR ekspertizom u tehnološkoj industriji u Srbiji, kao i da se naročito uočava povećana potreba za tehničkim regruterima, što je posledica velike dinamičnosti tržišta.

Prema njenim rečima, dovoljno je otvoriti sajtove za oglašavanje i videti broj otvorenih tehnoloških pozicija u odnosu na sve druge. Međutim, kako dodaje naša sagovornica, iako definitivno dominira potreba za regruterima, ne može se zanemariti ni povećana potražnja za ostalim HR profilima, naročito za HR menadžerom i HR Business Partner-om.

“Moje mišljenje je da potreba za nešto sofisticiranijim HR-om prirodno dolazi sa rastom i sazrevanjem tehnoloških kompanija u Srbiji. Mnoge veoma uspešne kompanije su počele kao startapovi i retko u toj fazi svog razvoja imaju potrebu za velikom HR ekspertizom. Zbog ubrzanog rasta, među prvim HR rolama koje zapošljavaju najčešće su regruteri”, ističe naša sagovornica.

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


avatar Vukašin pre 14 sati
avatar Stefan pre 24 sata
1
avatar Nikola pre 2 dana
avatar Nikola pre 2 dana