‘Motivacija radnika glavna prepreka za povratak u kancelarije’

https://novaekonomija.rs/vesti-iz-sveta/motivacija... link-img
avatar

Iz članka:

Veliki broj firmi prešao je na „hibridni” režim rada, koji podrazumeva veću fleksibilnost, što možda znači da je možda već došlo do trajne promene na tržištu poslovnog prostora, ocenjeno je na panelu o budućnosti kancelarijskih rešenja u okviru „Balkans Property Forum 2021”.

Među glavnim razlozima za povratak u kancelarije, u situaciji kada svako može da radi iz bilo kog mesta sa dostupnim internetom, jesu pogodnosti koje pruža kancelarijski prostor.

„Nemamo svi iste uslove. (Za povratak u kancelarije) postoji mnogo razloga, kao što su mali stanovi, deca, kao i izbegavanje celodnevne dostupnosti poslu”, kazao je Nikola Veličković, broker nekretnina u kompaniji Knights Frank Serbia. 

„Zaposlenima u radnom prostoru moraju ponuditi razni sadržaji, a pored njega bitan je i kvalitet prostora i postojanje fleksiblnosti u opremanju radnog prostora… (Odnosno) da se obezbedi i deo gde koji pruža drugačiju radnu atmosferu, kao što su prostorije za odmor ili kratke pauze”, naveo je Hjubert Abt, generalni direktor u „New Work & workcloud24”.

Učesnici panela su se složili da je svim zaposlenima lakše kada se sastanci održavaju uživo, umesto preko video platformi kao što je Zum, ali da to predstavlja olakšanje jer skraćuju putovanja.

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Lazar pre 2 dana
3
avatar Nevenka pre 3 dana
1
avatar Tamara pre 3 dana
2
avatar Vukašin pre 4 dana
8
avatar Vladimir pre 4 dana
4
1
avatar Goran pre 4 dana
1
avatar Lazar pre 4 dana
5
avatar Lazar pre 5 dana