Koliko sati realno radite u toku dana?

Koliko sati realno radite u toku dana?

avatar
Dragana
✶ pre 88 dana ✚ pre 109 dana
Project Manager at BioSense Institute

U odnosu na radno vreme koje zacrtate sebi ili vam ga neko drugi zacrta, koliko sati biste procenili da zaista realno radite u toku jednog dana/sedmice? Da li pratite koliko vremena vam odlazi na sastanke, produktivni rad, bleju na društvenim mrežama? Kako se disciplinujete (bilo da je to za više ili manje rada), da li npr imate dane kada su sastanci zabranjeni ili dane u kojima su samo sastanci? Da li vam je 5 dana sedmično ok ili biste radije radili više 3 dana, a ostale dane odmarali?

Moj utisak je da realno i produktivno mogu da radim maksimalno 5-6 sati dnevno, redovno, ostalo vreme mogu da čitam nešto vezano za posao, imam neku jednostavnu i brzu korespondenciju, nešto proverim/editujem, radim stvari koji ne iziskuju mnogo napora. Ukoliko se ne obnovim u toku dana vremenom za sebe, za decu i druženje, drastično mi opada produktivnost i čak i ako pokušavam 10 sati da radim nešto neću imati rezultate. Kratkoročno mogu da radim punom parom i 10-12 sati dnevno, ali ne duze od 7 dana, jer znam da će cena za zdravlje i rezultate biti prevelika dugoročno.

Kako vi gledate na ovaj balans, da li ste nekad pregoreli i koliko vam je trebalo da se oporavite i šta posle, da li ste nešto promenili u redovnom životu?

3

DISKUSIJA

avatar
Anonimno
✚ pre 88 dana

1.5 - 2 sata ujutru dok ukućani spavaju.

3-4 sata dok je dijete u vrtiću

2-3 sata uveče kad se sve utiša

i tako već 6 godina, full remote.

2

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


avatar Teodora pre 13 sati
avatar Vukašin pre 17 sati
avatar Nevenka pre 18 sati
2
avatar Bojan juče
1
avatar Stefan juče
1
2
avatar Nevenka pre 9 dana
3
3
avatar Ivan pre 4 dana
3
avatar Milica pre 3 dana
3
1
avatar Ivana pre 3 dana