Koliko sati realno radite u toku dana?

Koliko sati realno radite u toku dana?

avatar

U odnosu na radno vreme koje zacrtate sebi ili vam ga neko drugi zacrta, koliko sati biste procenili da zaista realno radite u toku jednog dana/sedmice? Da li pratite koliko vremena vam odlazi na sastanke, produktivni rad, bleju na društvenim mrežama? Kako se disciplinujete (bilo da je to za više ili manje rada), da li npr imate dane kada su sastanci zabranjeni ili dane u kojima su samo sastanci? Da li vam je 5 dana sedmično ok ili biste radije radili više 3 dana, a ostale dane odmarali?

Moj utisak je da realno i produktivno mogu da radim maksimalno 5-6 sati dnevno, redovno, ostalo vreme mogu da čitam nešto vezano za posao, imam neku jednostavnu i brzu korespondenciju, nešto proverim/editujem, radim stvari koji ne iziskuju mnogo napora. Ukoliko se ne obnovim u toku dana vremenom za sebe, za decu i druženje, drastično mi opada produktivnost i čak i ako pokušavam 10 sati da radim nešto neću imati rezultate. Kratkoročno mogu da radim punom parom i 10-12 sati dnevno, ali ne duze od 7 dana, jer znam da će cena za zdravlje i rezultate biti prevelika dugoročno.

Kako vi gledate na ovaj balans, da li ste nekad pregoreli i koliko vam je trebalo da se oporavite i šta posle, da li ste nešto promenili u redovnom životu?

2

DISKUSIJA

Zavisi od dana, uglavnom sam 6-8h full aktivan. Bude i po 10h, zavisi da li je posao zanimljiv.

3-4 double-shot cappuccina svakako pomaže, inače bi bila frka.

0

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


3
6
avatar Igor pre 47 dana
0
2
avatar Stefan pre 3 dana
1
0
avatar Stefan pre 2 dana
1
0
avatar Nikola pre 2 dana