Koji Android telefon da uzmem za testiranje aplikacije?

avatar
Vukašin
✶ pre 230 dana ✚ pre 231 dana
Founder at Tesla Nation, Startit

Pravimo Android aplikaciju i hteo bih da imam neki telefon na kome ću moći da je koristim s vremena na vreme, da imam osećaj za korisničko iskustvo i nje i celog OS-a.

Razmišljao sam da bi možda bilo pametno da uzmem nešto sa relativno manjim ekranom, pošto sam svakodnevno na 11 pro max-u koji ima 6.5" dijagonalu, pa da imam osećaj kako za interfejs i na manjoj površini. Takođe sam mislio da bi moglo biti pametnije da uzmem nešto sa slabijim hardverom/performansama, iz istog razloga.

Možda relevantna napomena bi bila i da bi mi to bio prvi Android, pretpostavljam da u perspektivi za ozbiljno testiranje mobilnih aplikacija verovatno treba imati ovakav neki lab, al recimo da je ovo neki prvi korak.

2

DISKUSIJA

Nabavi uređaj koji koristi ciljna grupa :)

Ako je app za naše područje, to je verovatno neki Kinez, jer su ubedljivo najbolji u odnosu cena/kvalitet. Moja strategija je bila jednostavna: odem u Tehnomaniju: koji vam je najprodavaniji telefon? Kaže, svi uzimaju Redmi 9, cena oko 100e. Može, hvala, prijatno!

Inače, Android telefone preko 6'' možeš naći za 100-200e, što znači da će dosta korisnika imati veći ekran. 

E sad, za bogatije zemlje mislim da je ubedljivo najbolja strategija uzeti Google Pixel, bilo koji. Zato što je to jedini telefon na svetu koji ima čist Android i na taj telefon prvo stižu nove verzije Androida, nekad i godinu dana pre drugih proizvođača. Svi ostali proizvođači dodaju nešto svoje, pa samim tim na drugim telefonima ne testiraš samo Android, nego i MIUI, Samsung Experience itd... Dešava se često da ti dodaci drugih kompanija imaju bagova, pa onda naravno moraš da rešavaš probleme Samsunga u svojoj aplikaciji... Google Pixel je malo zajebanije nabaviti, pa je drugi izbor verovatno neki Samsung Galaxy noviji.

1

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
avatar Anon pre 12 dana
2
avatar Vukašin pre 8 dana