Koje AirPods-e koristiti za video pozive?

avatar

Da li, i koje Airpodse koristite za video pozive i zašto?

Čuo sam dosta pros and cons i za „obične” Airpodse i Airpods Pro, ima dosta recenzija i diskusija na forumima o kvalitetu zvuka i unapređenjima. Lično, trenutno koristim obične i nisam nezadovoljan iskustvom.

Vrede li Pro razlike u ceni, pogotovu imajući u vidu moj scenario, gde ih koristim prevashodno za video pozive a manje za slušanje muzike i slično? Sve češće viđam ljude koji su prešli na Pro i kunu se u njih, kakva su vaša razmiljšanja i saveti?

3

DISKUSIJA

Što se tiče slušalica, najveća prednost i mana svih bežičnih slušalica je bluetooth, koji je super jer troši malo energije, loš jer je limitiran pri prenosu podataka. Zbog toga kad se slušalice koriste i za slušanje i pričanje, u zavisnosti koju generaciju bluetootha ima uređaj sa kojim povezuješ, nivo kvaliteta zvuka opadne i na zvučnicima i mikrofonu, i bude od ok do fiksni telefon. 

Kombinacija koja se meni pokazala kao najbolja (doduše ja sam malo probirljiv) su Airpods 2 (imam odbojnost od pro zbog gumenih dodataka, jednom sam probao neke bubice koje imaju takve završetke i nikad više, doduše kažu da na Airpods Pro nije isti osjećaj, ali ko ga zna) plus Saramonic usb c lavalier mikrofon (bubica koju zakačiš na majicu ili bilo gdje) koji sam platio oko 3k dinara koliko se sjećam. 

Ta kombinacija daje odličan zvuk i tebi i sagovornicima.

Mana je što ti se to svodi na žičane slušalice, prednost kad imam sastanke gdje ne pričam mogu da hodam. Plus kad ih koristim tako, kad sa njima slušam a mikrofon sa drugog izvora, baterija traje dosta duže. 

2

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
avatar Anon pre 12 dana
2
avatar Vukašin pre 8 dana